11:54 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1239)
  1552100

  Heiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei, a comentat informațiile despre o presupusă tentativă a lui Donald Trump de a însuși rezultatele cercetărilor pentru dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului.

  BUCUREȘTI, 16 mart – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Heiko Maas, se pronunță fervent împotriva unei presupuse tentative a SUA de a obține drepturi exclusive asupra rezultatelor cercetărilor savanților germani, care lucrează asupra dezvoltării unui vaccin împotriva coronavirusului.

  Mai devreme, publicația Welt am Sonntag a scris, cu trimitere la surse din cadrul guvernului german, că președintele american Donald Trump încearcă să ademenească în SUA cercetătorii germani, care lucrează la crearea unui vaccin împotriva coronavirusului. Este vorba de savanții din orașul Tübingen, a firmei CureVac. Trump le-ar fi propus o sumă mare de bani, ademenindu-i în SUA, fie să obțină vaccinul exclusiv pentru SUA.

  “Cercetătorii germani joacă un rol central în dezvoltarea medicamentelor și vaccinelor în cooperare cu toată lumea. Nu putem admite ca alții să-și însușească rezultatele cercetărilor, obținând o exclusivitate”, a declarat Maas într-un interviu oferit grupului media Funke.

  Maas a discutat cu colegii săi din Canada, Coreea de Sud, Brazilia și Australia. Însă subiectul urmează să fie abordat și în cercul statelor din G7.

  “Vom învinge acest virus doar dacă vom acționa împreună, nu unul împotriva altuia”, a adăugat ministrul german al Afacerilor Externe.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1239)

  Tematic

  Coronavirus: până la 500.000 de morți în Franța, conform celui mai rău scenariu
  ISIS i-ar fi sfătuit pe jihadiști să evite Europa din cauza coronavirusului
  OMS prevede creşterea accelerată a numărului de morţi din cauza coronavirusului în Europa
  Tagurile:
  coronavirus, vaccin, Donald Trump, Heiko Maas

  Știrile Zilei