10:57 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (668)
  2405 0 0

  Pandemia de coronavirus ar putea dura peste doi ani, afirmă președintele Institutului german “Robert Koch”

  BUCUREȘTI, 17 mar – Sputnik. Pandemia de coronavirus COVID-19 ani ar putea dura doi ani, virusul se va răspândi pe valuri, a declarat președintele Institutului “Robert Koch”, Lothar Wheeler.

  În prezent, potrivit datelor institutului, care face parte din structura Ministerului Sănătății și se ocupă de aprecierea situației epidemiologice în țară, în Germania au fost confirmate 6012 cazuri de infecții cu coronavirus și 13 decese. Potrivit Universității „John Hopkins”, marți acești indicatori constituiau 7,2 cazuri și 17 decese.

  "Pandemia se dezvoltă pe valuri. Asta o știm, este așa. Cât de rapide sunt aceste valuri? Când această pandemie va infecta până la 60-70 la sută din populația planetei? Acest lucru ar putea dura ani. Reieșim din doi ani", a declarat acesta la conferința de presă de marți.

  El a mai adăugat că în același timp apariția unui vaccin sau oricare altă “intervenție” în evoluția pandemiei ar fi utile.

  “Cu cât mai devreme va apărea vaccinul, cu atât mai devreme vom putea reduce această pandemie. Însă chiar și atunci când va exista vaccinul, nu va însemna că toți vor fi vaccinați, depinde de cantitatea vaccinului”, a adăugat el.

  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (668)

  Tematic

  Institutul Cantacuzino pune umărul la diagnosticarea coronavirusului
  Medicii chinezi îi avertizează pe cei europeni cu privire la coronavirus
  Amenzi de 20.000 de lei în plină criză de coronavirus - Cine riscă să le plătească
  Tagurile:
  coronavirus


  Știrile Zilei