08:03 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (897)
  150 0 0

  Cătălin Apostolescu, șeful compartimentului Boli emergente de la Institutul Matei Balș a explicat ce ar face medicii dacă locurile din spitale ar fi pline.

  BUCUREȘTI, 17 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Medicul Cătălin Apostolescu precizează că, la un moment dat, dacă locurile din spitale vor fi pline, s-ar putea ajunge în situația ca bolnavii să fie tratați în corturi militare.

  Acesta a explicat că românii trebuie să înțeleagă că va veni acel moment în care vor fi puși în corturi militare, pat lângă pat, cu o singură toaletă la capătul cortului.

  ”Să fie pregătiți psihologic, de asta avem nevoie, nu de cântatul din balcoane. Oamenii să înțeleagă, să nu comenteze când dăm o recomandare și să stea în casă", a spus medicul Cătălin Apostolescu, potrivit antena3.ro.

  Potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv, 16 au fost declarate vindecate și externate.

  De asemenea, autoritățile anunțaseră că, în cursul zilei de astăzi, vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

  În România, în carantină instituționalizată sunt 3.282 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 – coronavirus. Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (897)

  Tematic

  Candidatul principal la succesiunea lui Merkel, Friederich Merz, infestat cu coronavirus
  Efectul coronavirus: aerul din Capitală e ca la munte
  În Rusia sunt înregistrate 114 cazuri de coronavirus
  Tagurile:
  medici, coronavirus


  Știrile Zilei