16:31 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1022)
  75111

  Ministrul Sănătății a explicat că 90% dintre cazurile confirmate de coronavirus sunt generate de fluxul mare de oameni care s-au întors din străinătate.

  BUCUREȘTI, 18 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Victor Costache a precizat, însă, că România este mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar.

  În opinia sa, acesta este, de altfel, și motivul pentru care suntem proactivi. El a explicat că echipa de miniștri a luat măsuri foarte dure, de tipul celor luate în China.

  ”Avem încă un număr mic de pacienți, dat care se distribuie uniform pe teritoriul României. Se distribuie uniform deoarece a fost acest influx masiv de români întorși din afară”, a punctat ministrul Sănătății. 

  Acesta a adăugat că 90% din cazuri sunt cazuri de import, iar strategia de luptă este o strategie de tip militar, este o bătălie logistică.

  ”Avem experți în logistică de la Ministerul Apărării Naționale şi reuşim împreună să organizăm baza de date, stocurile pe care le avem la nivel național”, a explicat Costache

  Acesta a subliniat că, acum, suntem într-o „relativă penurie”, însă avem tot ce ne trebuie pentru spitalele de fază unu. Institutele de boli infecţioase din ţară sunt primele care primesc pacienţi şi acolo există o capacitate de absorbţie de 2.200 de pacienţi.

  În faza doi, a completat Costache, se adaugă institutele de pneumologie cu alte câteva mii de paturi. La faza a treia se adaugă spitalele de urgenţă şi spitalele universitare, însă el și-a exprimat speranța că nu vom ajunge acolo.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1022)
  Tagurile:
  Victor Costache, coronavirus


  Știrile Zilei