01:31 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  516 0 0

  Directorul Institutului Robert Koch și-a explicat prognozele despre durata de doi ani a pandemiei de coronavirus.

  BUCUREȘTI, 18 mar – Sputnik. Șeful Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, care anterior prognozase o durată de doi ani a pandemiei COVID-19, a precizat că este vorba anume de răspândirea virusului, nu despre faptul că măsurile de carantină se vor păstra peste tot în această perioadă.

  Coronavirus
  Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы

  Institutul Robert Koch face parte din structura Ministerului Sănătății și se ocupă de monitorizarea situației epidemiologice în țară. Mai devreme Wieler a anunțat că pandemia coronavirusului COVID-19 ar putea dura până la doi ani și se va dezvolta pe valuri. Miercuri Wieler a declarat într-o conferință de presă că ar vrea să aducă niște precizări pentru că presa i-a interpretat eronat declarațiile.

  “Unele instituții de presă m-au citat în așa fel încât a reieșit că actualele măsuri de control vor dura până la doi ani. Nu este adevărat, este o interpretare greșită. Iată ce am vrut să spun: pandemiile se dezvoltă întotdeauna pe valuri, e și cazul acestei pandemii, ar putea trece doi ani până când cea mai mare parte a populației va trece prin COVID-19, va obține imunitate și atunci contagiunea se va opri”, a declarat Wieler.

  Fiind întrebat când ar putea apărea vaccina împotriva COVID-19, Wieler a declarat că acest lucru ar putea fi posibil până la începutul anului 2021, însă speră că se va întâmpla mai rapid.

  De asemenea, șeful institutului a subliniat că măsurile luate astăzi în Germania “nu vor putea fi menținute o perioadă îndelungată, reprezentând doar o situație extremă”. În continuare măsurile de control al răspândirii virusului vor fi modificate în funcție de evoluția situației.

  Tematic

  Șefa Comisiei Europene recunoaște: politicienii au fost depășiți de criza coronavirusului!
  Apel disperat: Prețurile o iau razna - Ce trebuie să facă Guvernul AZI
  Kremlinul, despre testarea lui Putin la COVID-19
  Tagurile:
  coronavirus


  Știrile Zilei