01:19 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  12011

  Prevederea este cuprinsă într-un proiect de hotărâre ce suplimentează bugetul Ministerului Sănătății care se află pe ordinea de zi a ședinței de azi a Guvernului.

  BUCUREȘTI, 18 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. De asemenea, tot în acest proiect sunt incluse și măsuri pentru persoanele aflate în carantină din pricina COVID-19. Oamenii vor primi 230 de lei pentru cazare și 70 de lei pentru mâncare.

  Suplimentarea bugetului Ministerului va fi făcută din Fondul de rezervă bugetară, informează antena3.ro.

  Proiectul stabilește şi cheltuielile aferente pentru fiecare persoană carantinată.

  Alocaţia de cazare este în valoare de 230 lei/zi și include pe lângă costurile legate de asigurarea spațiului de locuit, costurile cu servicii de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecţia bagajelor persoanelor şi a altor efecte personale ale acestora.

  În situaţia în care persoana este cazată într-un centru de carantină pus la dispoziţie în mod gratuit, alocația de cazare este în valoare de 50 de lei/zi, care include cheltuielile pentru serviciile de curăţenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecţia bagajelor şi a altor efecte personale ale acestora.

  Indemnizația de cazare, în cuantum de 70 lei/zi,  include următoarele cheltuieli: de hrană –3 mese/zi, servite în cameră, cu utilizarea tacâmurilor şi a veselei de unică folosinţă, cu apa – între 2-4 l/zi/persoană, cu utilizarea paharelor de unică folosinţă, îmbrăcămintea corespunzătoare – câte 2 pijamale şi 2 perechi de papuci de unică folosinţă pentru toată perioada de carantinare, după cum se arată în proiectul de hotărâre.

  Dacă pacientul aflat în carantină are nevoie de servicii de traducere, cheltuielile făcute vor fi decontate.

  În cazul în care pacientul are nevoie de tratament pentru afecțiuni preexistente sau care apar în perioada de carantină, ele se vor acorda în baza unor documente medicale de tipul: scrisoare medicală, reţetă, iar cheltuielile aferente acestora se vor deconta pe baza documentelor justificative.

  Fondurile necesare pentru decontarea cheltuielilor se asigură prin transfer din bugetul Ministerului Sănătăţii, lunar, la solicitarea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pe baza unui borderou centralizator al documentelor, la sfârşitul perioadei de carantină.

  Tematic

  Sistemul financiar globalist este în pragul prăbușirii III
  Apel disperat: Prețurile o iau razna - Ce trebuie să facă Guvernul AZI
  Agenţia de rating S&P, avertismente cu privire la o recesiune globală
  Kremlinul, despre testarea lui Putin la COVID-19
  Chirilă se roagă de autorități: ”Rămân fără surse de venit”
  Ce restricții sunt în vigoare în Moldova până pe 1 aprilie
  Tagurile:
  Guvernul, carantină, Pacienți


  Știrile Zilei