16:02 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (585)
  88 0 0

  Reprezentanții Federației SANITAS România reacționează după ce Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București au emis o adresă prin care asistenților le este interzis să lucreze în altă unitate decât în cea în care sunt angajați.

  BUCUREȘTI, 24 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul Sănătății a dispus o serie de măsuri pentru asistenții medicali din România, în plină criză generată de pandemia de coronavirus.

  Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a transmis tuturor unităților sanitare de pe teritoriul capitalei faptul că se interzice tuturor asistenților medicali angajați în cadrul unității să presteze servicii medicale în afara orelor de program în altă unitate sanitară decât în cea în care este angajat sau în privat.

  Cadrele medicale vor trebui să semneze de luare la cunoștință a prezentei decizii.

  Reprezentanții SANITAS România au reacționat, spunând că Direcția de Sănătate Publică București nu știe să gestioneze pandemia.

  ”Dacă desfășurarea activității la un alt angajator reprezintă un risc, interdicția trebuie extinsă la toți salariații unităților sanitare publice.

  Încă o dată, solicităm reglementări clare, unitare și scrise, Ministerului Sănătății, astfel încât să nu se extindă la nivel național situația de la SJU Suceava”, au transmis sindicaliștii.

  Statul, însă, ar trebui să ia măsuri și să ajute personalul medical, nu doar să interzică și să facă acest lucru discriminatoriu. În adresa DSP, interdicția este doar pentru asistenții medicali.

  Întrebarea este, însă, dacă Victor Costache, ministrul Sănătății și toți ceilalți și-au suspendat contractile de la privat?

  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (585)

  Tematic

  Coronavirus în Rusia: 57 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore
  Coronavirus în Germania: Peste 4700 de infectați într-o singură zi, cu 28 de decese
  Coronavirus în Marea Britanie: Premierul anunță măsuri stricte
  COVID-19 România: 186 de cazuri noi – scade vârsta pacienților
  Coronavirus în România: Ministerul Sănătății anunță al optulea deces
  Tagurile:
  SANITAS, coronavirus


  Știrile Zilei