09:46 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  92 0 0

  Ministerul Apărării Naționale a anunțat pe pagina sa de facebook că 5 de tone de echipament medical provenind din Coreea de Sud au ajuns astăzi pe aeroportul Otopeni.

  BUCUREȘTI, 26 mart - Sputnik, Marius Holdean. Potrivit anunțului oficial al MapN de pe contul de Facebook al instituției  transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic.

  Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic.

  MapN a transmis live aterizarea aeronavei care aterizează la Otopeni, iar filmarea, postată pe același cont de facebook, a devenit repede foarte populară, depășind 75.000 de accesări în doar o oră, a adunat aproape 1000 de share-uri și aproape 500 de comentarii, plus peste 3.000 de like-uri.

  Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră, potrivit unui comunicat transmis ieri de Ministerul Apărării Naţionale.

  Tematic

  Trump: Mai mulţi oameni vor muri” din cauza unei „recesiuni grave” decât de la Covid-19
  Putin a vizitat un spital cu pacienți suspectați de COVID-19
  Covid-19: OMS se așteaptă ca numărul victimelor să „crească dramatic”
  ”Accelerare” a cazurilor cu Covid-19 în SUA, cu potențial de a deveni epicentrul pandemiei
  ORDONANȚA MILITARĂ nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 -text integral
  Tagurile:
  Echipament medical, MApN


  Știrile Zilei