14:50 30 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (897)
  195164

  În timp ce crește polemica în jurul utilizării clorochinei în Franța, Ministerul rus al Sănătății a inclus-o pe lista sa de medicamente recomandate pentru tratamentul coronavirusului COVID-19.

  BUCUREȘTI, 28 mart - Sputnik. După ce clorochina, cu susținerea profesorului Didier Raoult, a fost autorizată pe 26 martie de guvernul francez să trateze Covid-19, Ministerul rus al Sănătății a adăugat și acest medicament destinat pacienților adulți la versiunea actualizată a documentului privind directivele clinice. A fost publicat pe site-ul ministerului.

  Cu toate acestea, documentul indică faptul că, în absența unor concluzii definitive cu privire la eficacitatea clorochinei și a hidroclorochinei [cloroquina crescută de un radical OH, de unde și denumirea acestuia, nota red.] medicii trebuie să le prescrie în baza tabloului clinic și în strânsă colaborare cu alți specialiști.

  Deci, înainte de a prescrie unul dintre ele, ar trebui să studieze cu atenție rezultatele electrocardiogramei pacientului.

  În plus, se recomandă administrarea de clorochină sau hidroclorochină în combinație cu alte medicamente, cum ar fi lopinavir / ritonavir și interferoni pentru tratamentul pacienților cu coronavirus.

  Medicamentele umifenovir, remdesivir și favipiravir sunt în prezent în studii clinice la pacienții care au fost testați pozitiv.

  Dezbateri asupra clorchinei

  Timp de câteva zile, Franța a trecut prin dezbateri aprinse cu privire la autorizarea utilizării clorochinei în tratamentul Covid-19. În deplină controversă, guvernul a răspuns, printr-un decret din 26 martie, la solicitările profesorului Didier Raoult, prin autorizarea vânzării și a prescripției de hidroclorochină.

  Pe 16 martie, infecționistul și profesorul de microbiologie din Marsilia a anunțat că a efectuat un studiu preliminar pe 24 de pacienți infectați cu Covid-19, cărora le-a administrat o combinație de clorochină și azitromicină. Rezultatele sale au arătat o rată de succes de 75%.

  În absența unor studii clinice mai mari, unii solicită prudență, deoarece rezultatele au arătat că există posibile efecte secundare, cum ar fi probleme de interacțiune medicamentoasă.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (897)
  Tagurile:
  Rusia, COVID-19, coronavirus


  Știrile Zilei