01:51 06 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.39
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (919)
  120194

  Comitetul National pentru Situații Speciale de Urgență a luat alte măsuri de urgență pentru stoparea epidemiei cu coronavirus

  BUCUREȘTI, 30 martie -Sputnik, Evan Răutu. Ministrul Marcel Vela a anunțat ”Am dat Ordonanța Militară numărul 5”, precizând că are o valabilitate impusă de apariția în Monitorul Oficial.

  Secretarul de stat, Bogdan Despescu a expus conținutul Ordonanţa militară numărul 5. Iată câteva dintre ideile principale:

  -  Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Spania şi din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 31 martie 2020, ora 18.00.

  -  Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate spre şi din Italia către România pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 6 aprilie 2020.

  - Măsurile respective nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă umanitară sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice, necomerciale.

  - Persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate fără aprobarea autorităţilor competente vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de la carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea şi vor răspunde penal conform legii.

  - Persoanele care nu respectă condiţiile izolării în locul declarat şi sunt identificate în afara spaţiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea şi vor fi sancţionate contravenţional.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (919)


  Știrile Zilei