11:39 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1136)
  24420

  ”Cer ferm Guvernului să trimită de urgență în toate județele Moldovei materiale sanitare echipamente și medicamente - se impune o astfel de măsură pentru că suntem într-o situație deosebit de gravă!”

  BUCUREȘTI, 1 apr - Sputnik, Evan Răutu. Apel șocant către primul ministru al unuia dintre cei mai importanți și activi lideri socialiști din țară, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

   Un poste de contrôle, stop
  © Sputnik / Samvel Sepetchian

  ”Domnule prim ministru, nu lăsați Moldova să se transforme într-o Lombardie a României!”, transmite Ionel Arsene.

  Concret, Arsene, cere autorităților centrale să dispună intrarea în carantină a localităților din județul Neamț care se află la granița cu Suceava.

  De fapt, Arsene arată că a cerut încă de acum o lună prefectului ”să organizeze filtre la intrările în județul Neamț, pentru a avea o evidență clară a numărului de persoane care se întorceau din străinătate!”.

  Dar, uluitor, atunci prefectul i-a răspuns lui Arsene ”că își depășește atribuțiile”!...

  ”Acum cer ferm Guvernului să dispună intrarea în carantină a tuturor localităților de la granița cu județul Suceava, din cauza faptului că în județul vecin există o rată foarte mare cu îmbolnăviri de coronavirus!”, transmite ferm președintele CJ Neamț.

  Mai mult, Arsene cere ferm Guvernului ”să trimită de urgență în toate județele Moldovei materiale sanitare echipamente și medicamente”, deoarece ”se impune o astfel de măsură pentru că suntem într-o situație deosebit de gravă!”

  ”Domnule prim ministru, nu lăsați Moldova să se transforme într-o Lombardie a României!”, încheie Ionel Arsene mesajul către Ludovic Orban.

  De subliniat că Arsene nu s-a rezumat doar la aceste mesaje, ci a trecut la acțiune. ”Pe trotuarele și drumurile județene care străbat comunele din județul Neamț începe acțiunea de dezinfecție!”, anunță Arsene.

  ”Am pregătit mașinile care vor interveni pe aceste trasee - cel puțin patru cisterne vor efectua operațiuni de dezinfecție pe drumurile pe care le administrează Consiliul Județean, pe raza tuturor comunelor din Neamț, alte două mașini vor pulveriza dezinfectantul pe trotuare”, a anunțat Arsene pe pagina de socializare.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1136)

  Tematic

  Ce s-a întâmplat la Suceava după ce 52 de medici s-au infectat cu coronavirus
  Ministerul Sănătății ia măsuri privind Spitalul Județean Suceava
  Suceava este băgată în carantină!
  Tagurile:
  Moldova, coronavirus, Suceava


  Știrile Zilei