07:59 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  675100

  Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a cerut Guvernului acordarea unui bonus pentru personalul medical care lucrează cu pacienți infectați cu coronavirus, iar medicii au reacționat.

  BUCUREȘTI, 3 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Șeful secției ORL din cadrul Spitalului de Urgență Slatina, medicul George Craioveanu și-a exprimat dezamăgirea față de gestul guvernanților de a le promite medicilor un bonus de 500 de euro pentru cei aflați în prima linie în lupta cu COVID-19.

  ”#refuz MITA. #refuz 500 euro”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

  „Nu de bani ducem lipsă. Nu cred că era momentul să... Sună a: ”mai vreţi 100 lei?”. Ştie toată lumea la ce mă refer“, a declarat medicul, potrivit adevarul.ro.

  George Craioveanu a explicat că nu se teme, în acest moment, să își trateze pacienții, atâta timp cât șefii spitalului asigură personalul că există echipamente.

  Medicul a precizat că nu știe dacă suma de 500 de euro modifică sau dacă a luat cineva în calcul banii când este vorba despre o asemenea decizie. Și aceasta pentru că asemenea hotărâri nu se iau în legătură cu banii.

  Reamintim că președintele Klaus Iohannis i-a solicitat premierului Ludovic Orban, în cadrul videoconferinței în care s-a discutat situația critică de la spitalul Suceava, ca medicii care lucrează cu pacienți infectați cu noul coronavirus să primească un bonus lunar de 500 de euro.

  Tematic

  Ciutacu se revoltă, îl distruge pe Iohannis: ”O să te bântuie toată viața blestemul ăsta!”
  Iohannis i-a transmis președintelui Italiei un mesaj de solidaritate cu poporul italian
  Iohannis, o nouă gafă la adresa medicilor și personalului medical – promite bani!
  Tagurile:
  medici, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei