02:03 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)
  14103

  Președintele Klaus Iohannis le-a cerut românilor din străinătate să nu vină acasă în România de Paști pentru că venirea lor acasă poate pune în pericol viața tuturor.

  BUCUREȘTI, 3 aprilie - Sputnik, Marius Holdean. Președintele Iohannis a anunțat într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni că vin cele mai grele săptămâni, pe care le-a numit ”critice pentru sistemul de sănătate” și a precizat că s-a intrat de câteva zile în cea mai grea etapă.

  ”Urmează săptămâni dificile, critice pentru sistemul de sănătate. Avem deja 116 morți, răpuși de acest virus. Nu știm câte victime va mai face epidemia. Dacă nu respectăm cu strictețe măsurile impuse de autorități, pierderile vor fi tot mai multe”, a avertizat președintele.

  El a anunțat că măsurile de distanțare socială deja implementate trebuie să rămână în vigoare până când virusul va trece și că nimeni nu va fi în siguranță până când toți nu vor în siguranță.

  ”Învierea Domnului găsește toată omenirea în criză profundă. Fac un apel către românii din diaspora: Dragii mei, nu veniți acasă de sărbători anul acesta. Revenirea acasă poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât și pentru cei de acasă. E un moment trist, dar aceasta e cea mai puternică manifestare a iubirii creștinești”, a declarat Iohannis.

  Președintele a făcut un apel și către forțele de ordine, spunându-le că misiunea lor este să asigure respectarea ordonanțelor militare și că trebuie să fie vigilenți pentru a salva vieți.

  ”Dragi români, e imperativ să stați acasă și să limitați deplasările la cele strict necesare. Când mergeți la cumpărături, păstrați distanța de doi metri. Nu vă îmbrățișați cu prietenii, nu dați mâna, spălați-vă pe mâini când reveniți acasă”, le-a mai transmis Iohannis românilor.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)

  Tematic

  Ciutacu se revoltă, îl distruge pe Iohannis: ”O să te bântuie toată viața blestemul ăsta!”
  Iohannis, o nouă gafă la adresa medicilor și personalului medical – promite bani!
  Medicii șterg pe jos cu Iohannis, după anunțul că vor primi 500 de euro
  Iohannis i-a transmis președintelui Italiei un mesaj de solidaritate cu poporul italian
  Tagurile:
  Klaus Iohannis

  Știrile Zilei