08:20 03 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.50
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (904)
  57810

  Oricine ar putea beneficia de noua metodă de testare, Institutul fiind dispus să o ofere gratuit chiar și în afara țării.

  CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Institutul de Stat Serum de la Copenhaga  - Statens Serum Institut (SSI), care are responsabilitatea de a controla si opri răspândirea COVID-19 in Danemarca, a reușit sa dezvolte  o metoda de testare simplă, rapida si eficientă care nu necesita agenți chimici, anunță ssi.dk.

  Acest aspect este foarte important pentru că momentan se înregistrează o mare lipsa a agenților chimici si laboratoarelor le este tot mai greu sa efectueze teste, stocurile epuizându-se rapid.

  Metoda are o precizie mai mica decât testul PCR clasic, de doar 97,5%, dar in aceste condiții autorii metodei spun ca este nesemnificativa aceasta diferență.

  SSI a decis să pună metoda la dispoziția tuturor, gratuit, în Danemarca, dar și înafara țării.

  Danemarca, cu o populație de 5,8 milioane de locuitori, efectua anterior cate 1000 de teste pe zi. În săptămâna curenta a crescut capacitatea de testare la peste 2000 de persoane, iar începând de săptămâna viitoare se estimează ca va face intre 5 si 10 mii de teste pe zi. OMS recomandă testarea masiva, ca fiind una dintre cele mai importante metoda de prevenire a răspândirii virusului.

  Până în prezent, 752 de persoane au fost confirmate în Republica Moldova cu COVID-19 . Dinte cei infectați, 29 de pacienți au fost deja tratați, iar 12 persoane au decedat. Numărul de persoane testate zilnic în țara noastră este de aproximativ 300.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (904)

  Tematic

  Victime colaterale ale Covid-19: tânăr a murit după ce a fost plimbat între spitale
  În Rusia se efectuează zilnic 34-37 mii de teste pentru COVID-19
  Metodă inovativă de testare COVID-19: Simplă, rapidă și eficientă


  Știrile Zilei