11:16 26 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  309 0 0

  Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a precizat că 75.000 de cadre medicale ar urma să primească stimulentul de risc medical. Valoarea estimată este de 120 de milioane de euro, bani ce vor fi asigurați din fonduri europene.

  BUCUREȘTI, 6 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Demnitarul a precizat că, pentru acest spor, este vizat tot personalul care deservește în spitale: medici, asistente, personal paramedical.

  Vorbim despre o sumă de 120 de milioane de euro, bani care vor fi asigurați prin fonduri europene, prin programul Capital Uman.

  "E o propunere pe care România a formulat-o. Se regăsește în proiectul de OUG care va fi supus aprobării în ședința de Guvern. Nu suntem singurul stat membru care a aluat o astfel de măsură. Bulgaria, Ungaria, Germania, Italia au recurs la aceste metode de stimulare a personalului medical având în vedere actul de curaj de care dau dovadă în această perioadă”, a explicat Boloș.

  Demnitarul a subliniat că, dacă va fi nevoie de suplimentarea fondurilor, vor fi făcute demersuri pentru asigurarea acestora.

  Joi, Klaus Iohannis a anunțat că a cerut premierului Ludovic Orban să fie găsite fonduri pentru ca medicii care lucrează cu pacienți infectați cu noul coronavirus să primească un bonus lunar în valoare de 500 de euro.

  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut precizarea că nu e cea mai fericită exprimare cea referitoare la bonus și că el i-ar spune, mai degrabă, spor de periculozitate.

  ”Atunci se impune acest spor și bonus dacă vrem să îi spunem așa. Toate cadrele medicale implicate în lupta contra COVId-19 merită acest spor, bonus. Această sumă se discută, până luni la ședința de Guvern avem timp să discutăm și suma și cuantumul pe care-l primește fiecare.", a spus Nelu Tătaru, sâmbătă.

  Tematic

  În Rusia a fost autorizat primul test rapid rusesc pentru COVID-19
  Știrea nopții: Coronavirus, veste tragică din SUA
  Numărul cazurilor de infectați în Germania a depășit 95.000
  Italia avertizează: Uniunea Europeană ar putea să nu reziste epidemiei
  Coronavirus în România: situația îmbolnăvirilor pe județe. Total - 4057 infectați
  Tagurile:
  stimulare, Medici, coronavirus

  Știrile Zilei