03:16 16 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.07
 • RUB0.24
 • RON4.03
 • UAH0.63
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1033)
  13410

  Ministrul Sănătății a transmis un gând de apreciere colegilor de breaslă pentru efortul în asigurarea asistenței medicale, dar și pentru celelalte categorii de personal care lucrează în unitățile sanitare, la ambulanță sau la direcțiile de sănătate publică și minister.

  BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Astăzi este Ziua Mondială a Sănătății. Nelu Tătatru, ministrul Sănătății, a transmis, cu acest prilej, un mesaj tuturor celor care se află, în aceste momente, în prima linie în lupta cu coronavirusul.
  Este vorba despre medici, asistenţi medicali, infirmiere, precum şi celelalte categorii de personal care lucrează în unităţile sanitare, serviciile de ambulanță, direcțiile de sănătate publică, Ministerul Sănătății şi care fac posibilă funcţionarea acestora în aceste zile în care cu toții suntem greu încercați.

  ”Este cel mai dificil 7 aprilie din ultima perioadă, dar am convigerea că împreună vom trece și peste această provocare. Personalul din sistem a știut să se mobilizeze și să își adune forțele atunci când a fost nevoie. Știm să ne ne onorăm meseria!”, a precizat Tătaru.

  Demnitarul a subliniat că asistenții medicali și moașele joacă un rol vital în menținerea sănătății românilor, mai ales acum.

  Acesta a adăugat că MS consideră că pacienții români trebuie să fie în centrul sistemului și au dreptul la tratamente de ultimă generație la fel ca cele asigurate pacienților din Europa, iar cadrele medicale merită condiții de lucru, similare cu cele asigurate în țările dezvoltate ale lumii.

  ”Facem eforturi constante pentru a atinge aceste deziderate, umăr la umăr - autorități și societate. La mulți ani!”, a încheiat Tătaru.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1033)
  Tagurile:
  coronavirus, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru


  Știrile Zilei