19:06 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  35750

  Problema cea mai mare este vârsta înaintată – Înalt Preasfințitul are 90 de ani  -  fiind decanul de vârstă al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

  BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik, Dragoș Dumitriu. O veste cutremură lumea ortodoxă: chiar în a doua zi de Paști, una dintre cele mai importante figuri ale Bisericii Ortodoxe Române, Înalt preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost testat pozitiv cu coronavirus.

  Veștile în privința stării sale nu sunt liniștitoare. ÎPS Pimen ar avea simptomele unei pneumonii medii - severe.

  La RTV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, ministrul Tătaru a anunțat că Pimen ”Va fi adus la București împreună cu un tânăr, care are și el o formă avansată a bolii”.

  Raed Arafat a anunțat la Antena 3 că starea ÎPS Pimen nu ar fi gravă acum, dar că ar avea simptome.

  ”Am fost solicitați să-l aducem la București, probabil cu încă un pacient de acolo - acum se ia decizia să sprijinim Suceava, să poată fi eliberat încă un pat de terapie intensivă”, a spus Arafat, care a precizat că s-a pus la dispoziție un elicopter de la Iași, ”de la MAI, cu o echipă SMURD, care o să-l preia și o să-l aducă la Matei Balș”.

  Și Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunțat că Arhiepiscopul are simptomatologie specifică virusului.

  „Acum se face analiza, este la UPU, se coroborează toate datele şi se va lua o decizie - sunt semne clinice că ar fi vorba despre o infecţie cu COVID, simptomatologia pledează pentru infecţie COVID”, a spus Oprea.

  Problema cea mai mare este vârsta înaintată – Înalt preasfințitul Pimen are 90 de ani  -  fiind decanul de vârstă al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

  ÎPS Pimen și-a dedicat întreaga viață creșterii episcopiei Bucovinei, cea mai bogată în biserici istorice. Prelatul a făcut nenumărate demersuri pentru redobândirea averilor mânăstirilor, pentru dezvoltarea acestei episcopii.

  Ne rugăm pentru sănătatea sa – și credem că este o încercare pe care o va trece prin marea și pilduitoarea sa credință în Dumnezeu!

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  Tagurile:
  Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Pimen, România, Arhiepiscop, coronavirus

  Știrile Zilei