01:22 10 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1773)
  27003

  ”Pe 15 mai încetează starea de urgență, încetează efectele decretului prezidențial de prelungire a stării de urgență- dar obiectivul pentru care aceasta a fost instituită rămâne - pericolul de răspândire al Covid-19”

  BUCUREȘTI, 14 mai, Sputnik, Evan Răutu. După ședința de Guvern, ministrul de Interne, Marcel Vela a expus cel câteva modificări introduse prin Ordonanța de Urgență.

  ”Pe 15 mai încetează starea de urgență, încetează efectele decretului prezidențial de prelungire a stării de urgență”, a spus ministrul, ”iar obiectivul pentru care aceasta a fost instituită rămâne - pericolul de răspândire al Covid există în continuare”.

  Iată cele câteva modificări:

  - prima se referă la definirea stării de alertă: ”Aceasta reprezintă răspunsul la o situație de urgență și de intensitate deosebită, determinată de unul sau mai multe tipuri de risc - constând în masuri cu caracter temporar, proporționale cu pericolul sau cu pericolul ”prognozat””;

  - criteriile declarării stării de alertă la nivel local sau național: amploare, densitate, infrastructură;

  - Comitetul National va funcționa sub conducerea prim ministrului Ludovic Orban – ”am mai inclus membri în acest comitet.

  - Orban va fi secondat de trei vicepreședinți - ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Lucrărilor publice, dezvoltării şi administrației, Ion Ștefan, și șeful DSU, Raed Arafat.

  - în aceasta seară se va convoca prima ședință a CNSSU în noua formulă.

  - prin Ordonanță se vor recalcula drepturile salariale pentru polițiști – ”Guvernul asigură susținerea financiară a impactului generat, plata drepturilor fiind esalonată, recalculată pentru ultimii 3 ani”, a spus Vela.

  - în următoarea perioadă se vor emite norme metodologice pentru aplicarea actului normativ.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1773)

  Tematic

  Marcel Vela, o nouă ”Ordonanță militară”! Text integral
  Marcel Vela, mesaj frumos la finalul stării de urgență
  Daniel Ghiță, ironia supremă despre strănutul penal al lui ”Vela Vuvuzela”
  Tagurile:
  Marcel vela

  Știrile Zilei