02:57 29 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  18310

  Specialiștii spanioli de la Centrul de Cercetări Biomedicale privind Obezitatea și Nutriția, Universitatea din Navarra, arată că aceste alimente consumate excesiv accelerează procesul îmbătrânirii celulelor.

  BUCUREŞTI, 19 – Sputnik, Doina Crainic. Studiile efectuate de Centrul de Cercetări Biomedicale privind Obezitatea și Nutriția (CEBEROBN) de la Universitatea din Navarra au stabilit o corelație între consumul excesiv de alimente ultraprocesate și îmbătrânirea celulelor, relatează La Vanguardia.

  Acest proces se accelerează atunci când porţia zilnică este mai mare de trei porții din aceste alimente.

  De fapt, aceste alimente conduc la reducerea telomerelor, zona de la sfârșitul cromozomilor, care sunt markeri ai vârstei celulare reflectând îmbătrânirea.
  Profesorul de la Universitatea din Navarra și conducătorul lucrărilor publicate, Amelia Marți, a făcut cercetări în special cu privire la influența alimentaţiei asupra integrității materialului genetic sau ADN-ului, în special asupra telomerelor.

  Specialista a arătat că acestea pot fi reduse din cauza îmbătrânirii şi din cauza altor factori, precum alimentația inadecvată, în special alimentele ultraprocesate.
  Aditivii
  Alimentele incluse în studiu sunt produse alimentare care conțin o listă lungă de aditivi (de obicei cinci sau mai mulţi), printre care arome, coloranţi, emulgatori și conservanți.

  Printre aceste alimente dăunătoare sunt băuturile răcoritoare, carnea procesată (cârnați, burgeri), produse de patiserie, cocteilurile cu lapte, deserturile lactate, precum și multe cereale dulci pentru micul dejun sau pizza produsă industrial.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Aceste alimente vă pot asigura un aport adecvat de vitamina D pe perioada izolării
  Alertă în Capitală: Supermarketuri cu alimente expirate au fost închise - VIDEO
  „Nu cumpărați alimente în exces” - mesajul ministrului Economiei pentru populație
  Ministrul Agriculturii dă asigurări populației: ”Există stocuri suficiente de alimente”
  Voiculescu, confirmat: nu se iau măsurile cerute, ”va fi o scumpire în lanț la alimente!”
  Tagurile:
  Alimente


  Știrile Zilei