19:49 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  6810

  Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților susține că, în România, haosul continua să fie la putere prin ”guvernul Lu COVid”.

  BUCUREȘTI, 22 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Corneliu Florin Buicu susție că personalul medical ce lucrează în linia întâi în Secțiile CoVid avea cazarea asigurată și decontată în perioada de urgență. Scopul acestei cazări era de a proteja familiile personalului medical ce lucrează în prima linie.

  Cu toate că perioada de urgență s-a terminat, riscurile și pericolele la care este supus personalul medical și familiile acestora este încă în picioare.

  ”Pentru că nu există o reglementare clară, similară celei din perioada de stare de urgență, prin care se decontează cazarea personalului medical, facilitățile de cazare renunță la cazarea personalului medical. Și uite cum haosul continuă sub guvernul LuCoVid. Nu mai vorbesc de modalitățile în care aceste facilitați de cazare au “intrat” în lista de la “prefecturi” a celor care primeau bani de la guvern pentru cazare”, precizează Buicu.

  Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților susține că nu toți au primit bani, ba, mai mult, unii au făcut-o pe cheltuiala lor, din respect pentru personalul medical și familiile acestora.

  Alții au primit 270 lei/zi în condițiile în care tarifele de cazare în perioade normale nu ajungeau la aceste sume.

  Din acest motiv, Buicu se gândește că, poate, cineva se va sesiza și va urmări acest subiect. Mai exact, întrebarea care este pune este: de ce unii au primit bani și alții nu în perioada de stare de urgență?

  Buicu subliniază că personalul medical trebuie sa fie protejat, alături de familie, pentru a putea asigura, astfel, sănătatea noastră.

  ”Așa ca, guvernați, nu mai mimati. Rezolvați problema personalului medical!!!!”, a transmis președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Marea Britanie:19 medici au murit din cauza infecției cu coronavirus
  Ce s-a întâmplat la Suceava după ce 52 de medici s-au infectat cu coronavirus
  Iohannis, decizie aberantă, jignire pentru medici și cadre sanitare din prima linie
  Criteriile luate în calcul de medici în vederea testării populației pentru COVID-19
  Iohannis către medici: ”trebuie să ne descurcăm cât se poate de bine cu ceea ce avem”
  Câți medici infectați cu noul coronavirus sunt în Republica Moldova
  Tagurile:
  COVID-19, personal


  Știrile Zilei