15:45 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  69 0 0

  Vești bune pentru medicii de familie: Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect de lege care prevede că medicii de familie nu vor mai plăti impozite pe clădirea în care își au sediile cabinetele.

  BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Medicii de familie scapă de stresul achitării impozitului pe clădirea unde au sediile cabinetelor.

  Proiectul a fost inițiat de Florin Roman, parlamentar PNL de Alba și de către deputatul Bogdan Huțucă.

  Roman a precizat că președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea pentru medicii de familie și că, în calitate de for decizional, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege pe care l-a inițiat alături de Huțucă, privind exceptarea plății impozitului pe clădire, pentru medicii de familie. 

  Liberalul a subliniat că, până în 2015, cabinetele medicilor de familie, alături de spitale și clinici erau scutite de la plata impozitului pe clădire, dar prin modificarea Codului Fiscal, guvernul PSD a eliminat această facilitate. 

  ”Măsura exceptării sediilor cabinetelor medicilor de familie de la plata impozitului pe teren este așteptată de breaslă, pentru a înlătura inechitățile, dar și discriminarea cu unitățile sanitare publice, mai ales în contextul greutăților de ordin financiar din ultimii ani”, a declarat Roman.

  În ceea ce privește impactul bugetar pe care această lege îl are asupra bugetelor locale, Roman a explicat că acesta este nesemnificativ, întrucât, la nivel local, vorbim de un număr redus de cabinete ale medicilor de familie.

  ”Propunerea pe care am făcut-o, și care s-a concretizat prin lege, modifică Codul Fiscal și readuce medicii de familie la exceptarea de care beneficiau pânâ în 2015", a adăugat Florin Roman.  

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Nu vă deranjează că femeile medici nu apar în topul „celor mai sexy”? Răspunsul unui medic
  Iohannis, decizie aberantă, jignire pentru medici și cadre sanitare din prima linie
  Criteriile luate în calcul de medici în vederea testării populației pentru COVID-19
  Iohannis către medici: ”trebuie să ne descurcăm cât se poate de bine cu ceea ce avem”
  Ce s-a întâmplat la Suceava după ce 52 de medici s-au infectat cu coronavirus
  Tagurile:
  Deputați, medici


  Știrile Zilei