21:28 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  665 0 0

  Prin efectuarea unor cercetări comparative pe un grup de pacienți cu forme severe de Covid-19 și un alt grup de persoane neinfectate, oamenii de știință britanici au legat deficiența de vitamina K cu dezvoltarea unor forme severe ale bolii, raportează The Guardian.

  BUCUREȘTI, 21 iun - Sputnik. Deficitul de vitamina K poate fi legat de formele severe de Covid-19, potrivit unor cercetări ale oamenilor de știință britanici, relatează The Guardian.

  Într-un studiu realizat în parteneriat cu Institutul de Cercetări Cardiovasculare Maastricht între 12 martie și 11 aprilie, oamenii de știință au făcut observări asupra a două grupuri de oameni. Unul era format din 184 de pacienți spitalizați cu formă severă de Covid-19 în Olanda, iar celălalt era un grup de oameni sănătoși.

  Oamenii de știință au constatat că formele severe de Covid-19 determină sângele să se coaguleze și să descompună fibrele elastice din plămâni. Vitamina K este un element cheie în producerea de proteine ​​care reglează coagularea, precum și în protejarea fibrelor din plămâni care sunt atacate de coronavirus.

  „Am descoperit că persoanele care au murit din cauza Covid-19 și au fost în terapie intensivă aveau un nivel mai scăzut de vitamina K în comparație cu oamenii sănătoși. Credem că există o legătură între vitamina K și modul în care boala progresează”, a spus dr. Rob Janssen.

  În ce produse se găsește vitamina K?

  Vitamina K, care include mai multe molecule precum K1 și K2, se găsește în ouă, brânzeturi albastre și legume verzi, cum ar fi spanacul, de exemplu. De asemenea, se găsește în toate tipurile de varză.

  Acum că a fost stabilită o legătură între o deficiență de vitamina K și o formă serioasă de Covid-19, cercetătorii ar dori să efectueze studii clinice, menționează cotidianul britanic.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Putin a cerut sprijinirea comerțului cu produse agricole
  Opt produse care te feresc de cancer - detalii
  Pleșoianu, reacție rapidă după jignirile și surpriza produse de Iohannis la Justiție
  Atenție ce cumpărați pentru masa de sărbătoare: Unde sunt vândute cele mai nocive produse
  Lecție pentru România: Bulgaria obligă supermarketurile să ofere produse bulgărești
  Tagurile:
  Vitamine, COVID-19

  Știrile Zilei