21:13 13 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.17
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1026)
  23827

  Ministrul Sănătății, Nelu Tătatru, a făcut anunțul care va cutremura România. Acesta a spus ce se întâmplă cu măsurile de relaxare care ar fi trebuit să înceapă la 1 iulie 2020.

  BUCUREȘTI, 29 iun - Sputnik, Georgiana Arsene. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că, în contextul creșterii numărului de cazuri de persoane nou infectate cu noul coronavirus, Grupul de suport tehnico-ştiinţific a decis amânarea măsurilor de relaxare care urmau să fie aplicate de la 1 iulie.

  Oficialul de la Sănătate a explicat că s-a evaluat tot ce a însemnat cele două săptămâni și că în această perioadă s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, o perioadă în care au crescut cazurile de persoane internate la Anestezie Terapie Intensivă. De asemenea, a crescut numărul deceselor.

  "Recomandările specialiştilor din Grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le avem pentru 1 iulie, urmărind zilnic şi săptămâna care urmează evoluţia numărului de cazuri, evoluţia cazurilor de terapie intensivă, evoluţia deceselor, precum şi respectarea normelor de precauţie, reguli de igienă, distanţarea fizică”, a spus Tătaru.

  Ministrul a precizat că suntem într-un moment în care se gestionează un număr de cazuri crescut şi s-a decis, la nivelul grupului tehnic, se  amâne cea de-a patra măsură de relaxare.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1026)

  Tematic

  Tătaru, anunțul momentului: ce măsuri de relaxare se pregătesc
  Rezidențiat 2020: Tătaru: E nevoie de reevaluarea tematicii de concurs și a bibliografiei
  Tătaru: s-a decis amânarea măsurilor de relaxare


  Știrile Zilei