18:35 01 Martie 2021
În direct
 • EUR21.11
 • USD17.44
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  72133

  Președintele Uniunii Pediatrilor din Rusia, Leyla Namazova-Baranova, a declarat că slăbirea memoriei, scăderea atenției și concentrării pot apărea la pacienții cu coronavirus chiar și în forme ușoare sau asimptomatice.

  BUCUREȘTI, 8 iul – Sputnik. Slăbirea memoriei, scăderea atenției și concentrării pot apărea la pacienții cu coronavirus chiar și în forme ușoare sau asimptomatice, bărbații pot avea probleme cu funcția reproductivă, a declarat președintele Uniunii Pediatrilor din Rusia Leyla Namazova-Baranova , transmite RIA Novosti.

  "Mulți oameni subestimează gradul pericolului pentru organism, chiar și în forme ușoare sau asimptomatice. Astăzi, știința știe sigur că oamenii bolnavi de mult timp suferă de o scădere a cognitivului, adică funcțiile cognitive - memoria, atenția și concentrarea se deteriorează. În plus, un astfel de fenomen a fost deja descris în cazul bărbaților, precum diminuarea fertilității - spermatozoizii devin mai puțin mobili, respectiv, sănătatea reproductivă a bărbaților bolnavi chiar și cu o formă ușoară se înrăutățește ", a declarat Namazova-Baranova pentru canalul Rusia 24 .

  Ea a menționat că de reabilitare au nevoie nu doar cei care au fost grav bolnavi, dar si cei asimptomatici.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Un medic avertizează: iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus
  Litoral 2020: Tătaru, anunțul momentului despre noi focare de coronavirus
  Coronavirus România, 8 iulie: 30.175 (+555) persoane infectate, 1.817 (+18) decese
  Tagurile:
  coronavirus, Memorie

  Știrile Zilei