04:56 26 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1228)
  61531

  Oficial OMS: ”toți dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală - nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”

  BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Evan Răutu. Creştere record a numărului de cazuri de coronavirus la nivel global – asta arată cifrele transmise și raportate de OMS.

  Astfel, ieri seară se raportau peste 230.000 de cazuri în ultimele 24 de ore, cele mai mari creşteri fiind în SUA, Brazilia, India şi Africa de Sud, cu un ritm constant al deceselor de circa 5.000 pe zi la nivel global.

  Potrivit unui raport OMS publicat ieri, cazurile de coronavirus se apropiau de 13 milioane la nivel global, ceea ce ar putea însemna un nou val.

  Mai mult, OMS consideră că, în țările unde numărul cazurilor de coronavirus a crescut semnificativ, ar trebui introduse noi restricții și chiar ”Guvernele ar trebui să se pregătească pentru revenirea la carantină”, transmite Antena 3, constatând că ”și România se găsește într-o situație deloc favorabilă”.

  Michael Ryan, directorul OMS pentru programul de urgențe, arată că ”Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii” – transmite Digi24

  ”Cred că este o chestiune de amploare - statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri”, spune Ryan, care atrage atenția că ”toți dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală - nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”.

  Reprezentantul României la OMS, prof.dr. Alexandru Rafila, consideră că ”evoluția numărului de cazuri ar putea înregistra o creștere, dacă nu vom schimba abordarea (…) să dăm încredere oamenilor că dacă reușesc să respecte acele câteva măsuri, lucrurile pot intra în normal”.

  În privința evoluției numărului de cazuri, Rafila a declarat, la Digi 24, că ”important este trendul - trebuie să avem o perioadă de 1-2 săptămâni ca să putem spune că pandemia se află într-o anumită fază a evoluției - așa cum am ajuns foarte rapid de la 400 la 700 de cazuri în câteva zile, sigur că se poate ajunge și la cifre mai mari”.

  ”Trendul descrescător să știți că nu vine de la sine, am auzit și teorii - "oricum în 2-3 săptămâni începe să scadă transmiterea", dar nu există motivație științifică care să reflecte acest lucru”, a spus declarat Alexandru Rafila.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1228)

  Tematic

  Litoral 2020: Tătaru, anunțul momentului despre noi focare de coronavirus
  Un medic, despre efectul coronavirusului asupra memoriei
  România, în linia întâi la nivel mondial în lupta contra coronavirusului
  Coronavirusul lovește în Parlamentul României: un senator este infectat!
  Tagurile:
  Restricții, COVID-19, OMS, coronavirus

  Știrile Zilei