06:46 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1228)
  302 0 0

  Medicii patologi americani au dezvăluit că Covid-19 provoacă moartea celulară a unor părți ale mușchiului cardiac. Ce au descoperit specialiştii de la clinica americană LSU Health din New Orleans după autopsia a 22 de pacienți.

  BUCUREŞTI, 25 iul – Sputnik. Medicii patologi de la clinica americană LSU Health din New Orleans au descoperit că coronavirusul probabil că nu a provocat leziuni ale mușchiului cardiac, leziuni care să cauzeze miocardită, așa cum s-a crezut anterior, ci un gen unic de moarte celulară în anumite zone ale mușchiului cardiac, a spus medicul Richard Vander Heide, citat de portalul EurekAlert.

  Medicii au efectuat autopsii la 22 de pacienți, care au murit din cauza coronavirusului, pacienţi cu vârste între 44 și 79 de ani. Cei mai mulți au avut hipertensiune arterială, jumătate aveau diabet de tip 2 și o altă parte erau obezi. Rezultatele acestui studiu au fost publicate pe 21 iulie în revista Circulation.

  Potrivit lui Heide, medicii au identificat modificări microscopice, care pun la îndoială versiunea potrivit căreia formele severe ale bolii Covid-19 sunt însoțite de miocardită tipică.

  Conform sursei, patologii au descoperit că SARS-CoV-2, spre deosebire de SARS, nu era prezent în celule. De asemenea, medicul Sharon Fox a subliniat că leziunea difuză alveolară, cu ventriculul drept mărit, poate indica o încărcătură cardiacă ridicată.

  De asemenea, Heide a spus că nu poate fi exclusă varianta că daunele asupra celulelor endoteliale să fi fost cauzate de citokine. Efectul „furtunii de citokine” (suprareacție severă a celulelor sistemului imunitar în combaterea infecției) poate juca un rol important, a adăugat medicul, citat de Sputnik France.

  El a subliniat însă că mecanismul prin care este afectată activitatea cardiacă de către Covid-19 nu este cunoscut, dar că datele obținute vor ajuta la o mai bună înțelegere a evoluţiei bolii și în prescrierea tratamentului necesar în timp util.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1228)

  Tematic

  Occidentul pierde cursa privind crearea vaccinului anti-COVID-19
  Numărul deceselor COVID e umflat? Se propune ”o soluție simplă pentru a proba”
  Arafat, COVID-19: „Situația nu este sub control...posibilă Stare de Urgență după 1 august”
  Știrea zilei: un Consiliu Județean PNL se închide temporar din cauza COVID-19!
  Specialist: legătura dintre răspândirea Covid-19 şi alimentaţie
  Testările vaccinului rusesc anti-COVID-19 s-au încheiat. Când ar putea fi produs în masă
  Trump, schimbare de atitudine în cazul COVID-19 – anunț dramatic
  Pacienții cu COVID-19: cum pot fi identificați și externați
  Italia instituie Ziua Comemorării Victimelor COVID-19
  Crucea Roşie: Foametea și nevoia de vaccin pot declanșa un nou val de migrație post-Covid
  Tagurile:
  COVID-19, medici, coronavirus

  Știrile Zilei