18:30 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
  17311

  Cercetătorii au aflat care sunt momentele în care pasagerii unui avion au cele mai mari șanse de a se infecta cu noul coronavirus.

  CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Cea mai mare probabilitate de infectare cu coronavirus în avion este în momentul îmbarcării și debarcării pasagerilor, anunță Express.

  Cursele aeriene revin treptat în regim normal, însă turiștii sunt îngrijorați în continuare de pericolele pentru sănătate. Mulți cred că cel mai des oamenii se infectează în timpul zborului, însă un studiu german a respins această presupunere.

  Simulările computerizate au arătat că pasagerii contactează cel mai strâns atunci când intră sau ies din salon. Călătorii stau la coadă în culoar, se adună la ieșire, își iau bagajul de mână.

  În timpul zborului ventilarea aerului asigură o securitate relative. Unii consideră că în salon “se plimbă” același aer, însă acest lucru nu este adevărat. Sistemele moderne de ventilare lucrează conform principiului: 50 la sută din aerul proaspăt și tot atâta aer filtrate. Acest lucru presupune că aerul de la bord este împrospătat în totalitate în fiecare trei minute. A se compara cu încăperile cu climatizoare, unde aerul se schimbă în fiecare 12 minute.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
  Tagurile:
  pasageri, Avion

  Știrile Zilei