06:04 14 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  9210

  Un medic rus specializat în boli infecțioase a explicat consecințele periculoase ale herpesului, care pot duce la pierderea vederii și la surzenie. Ce trebuie să faceţi pentru a le evita.

  BUCUREŞTI, 29 iul – Sputnik. Reamintind faptul că 90-95% din oameni la nivel global sunt infectați cu acest virus, medicul specializat în boli infecțioase Ilia Akinfiev a explicat, pentru Vetcherniaia Moskva, consecințele periculoase ale herpesului.

  Potrivit acestuia, herpesul este o boală care indică probleme imunitare.

  Akinfiev a menționat că apariţia herpesului de maximum două ori pe an poate fi considerat normal, dar apariţia mai deasă indică deja problemele ale sistemului imunitar. În acest caz, este necesar să consultați un specialist.

  Consecințe grele

  „Dacă nu tratați herpesul, atunci când apare des și nu solicitați ajutor medical, acest lucru poate provoca inflamația nervilor. De exemplu, poate fi afectat nervul trigeminal facial. Această complicație provoacă dureri severe de cap, dureri de dinți acute, durere în urechi. Inflamarea acestui nerv poate duce la desfigurare”, a avertizat specialistul, citat de Sputnik France

  În plus, persoana care nu tratează boala poate deveni surdă și își poate pierde vederea, a avertizat Akinfiev.

  Specialistul a adăugat că este posibilă evitarea unei agravări a bolii prin respectarea anumitor reguli. Așadar, trebuie să folosiți balsam de buze igienic, să mâncați fructe și legume de sezon, să vă asiguraţi aportul necesar de vitamine, să dormiți suficient și să aveţi o alimentaţie sănătoasă.

  Tematic

  Acest aliment contribuie la uzarea arterelor și la apariția bolilor de inimă
  Specialist: legătura dintre răspândirea Covid-19 şi alimentaţie
  Avertizarea nutriționistului: aceste alimente ne îmbătrânesc – ce să consumăm în schimb
  Tagurile:
  Boala


  Știrile Zilei