04:19 14 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1143)
  89280

  ”Altfel e risc pentru orice pozitiv ca testul să fie FALS și el să fie internat  sănătos - perfect pentru a se infecta în contact cu adevărații pacienți!”

  BUCUREȘTI, 30 iul – Sputnik. După scandalul testelor greșite de la Cluj, ministrul Tătaru a recunoscut – în felul său, printr-o bălmăjeală totală! – că sunt erori la testele Covid-19. Și NU erori puține!

  ”Procent de eroare RECUNOSCUT la teste! Și nu nesemnificativ!”, scrie unul dintre cei mai experimentați manageri de spital, dr. Monica Pop.

  Cunoscutul medic propune o soluție inteligentă – bazată, culmea, pe procedura actuală dar… în oglindă!

  ”Dacă pentru externare e nevoie de 2 teste negative succesive, pentru confirmare ar trebui TOT 2 TESTE - pozitive, succesive, la 24 de ore interval!”

  Întrebarea celebrului medic vine firesc: ”Nu așa ar fi mai corect numărul (zilnic al) pozitivilor?!

  ”Ar mai fi fluctuația asta a procentelor de la o zi la alta? Adică raportul TESTAȚI- POZITIVI, când 5%, când 15%? E CORECT??!!”, scrie Monica Pop, într-o postare pe Facebook.

  Medicul subliniază că ar fi NORMAL ca ”orice test pozitiv să fie repetat după 24 de ore - la același sau la alt laborator”.

  ”Ar fi MUUULT MAI CORECT și MUUULT mai puțin costisitor - și s-ar elimina  majoritatea erorilor!”, spune Monica Pop, subliniind pericolul major: ”Altfel e risc pentru orice pozitiv ca testul să fie FALS și el să fie internat  sănătos! Perfect pentru a se infecta în contact cu adevărații pacienți!”.

  Acest pericol major l-a expus în repetate rânduri și cunoscutul realizator Mircea Badea – este un aspect care ar trebui dezbătut mult mai serios în mass media, mult mai important decât heirupismul internărilor forțate – care, iată, au adus România pe primele locuri la numărul infectărilor zilnice.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1143)
  Tagurile:
  teste, COVID-19


  Știrile Zilei