05:27 14 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1143)
  10101

  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus astăzi că aplatizarea numărului de cazuri de infecții cu covid 19 se va realiza doar în 2-3 săptămâni și numai dacă se respectă regulile

  BUCUREȘTI, 30 iul - Sputnik. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că vom putea vorbi de o aplatizare sau de o scădere a numărului de infectări cu coronavirus doar dacă sunt respectate regulile.

  În caz contrar, afirmă ministrul, va avea loc o creștere progresivă a acestora, creștere pe care sistemul sanitar se va strădui să o gestioneze.

  "De la prima săptămână a lunii iunie a urmat creșterea, am avut măsuri de relaxare și lipsa unui cadru legislativ. Din 23 iulie am reluat munca titanică de identificare, izolare, carantinare. Suntem în săptămânile în care se consumă boala a aproape 4000 de pacienți care au refuzat internarea sau care au cerut externarea”, a afirmat Tătaru.

  El spune că urmează două săptămâni grele și că trebuie adaptate unitățile sanitare existente și paturile de ATI la numărul de cazuri pe care le vedem zilnic.

  ”Dacă le gestionăm și noi, și populația, și agenții economici și respectăm regulile simple, putem vorbi peste două- trei săptămâni de o aplatizare și o scădere. Dacă nu, să ne așteptăm la o creștere progresivă pe care sistemul sanitar se va strădui să o gestioneze", a fost concluzia lui Tătaru.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1143)

  Tematic

  Sondaj: Tătaru ar trebui DEMIS după ce a acuzat românii că ”Am ajuns ciuma Europei”?
  Tătaru, prima reacție (șocantă!) după scandalul monstru al testărilor de la Cluj Napoca!
  Stare de Urgență în România - Tătaru confirmă ipoteza lui Arafat
  Știrea orei: Ministrul Tătaru, pe FĂRAȘ! Curtea de Conturi, lovitură de grație!
  Schimbare radicală: aliatul PNL cere DEMISIA urgentă a lui Orban, Vela, Arafat și Tătaru
  Tagurile:
  Nelu Tătaru


  Știrile Zilei