04:16 14 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1143)
  39809

  De la 1 august, turiştii şi localnicii din județul Constanța trebuie să poarte mască în locurile aglomerate din staţiuni, în intervalul orar 18.00 - 24.00.

  BUCUREȘTI, 30 iul - Sputnik. Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a anunţat că masca va fi obligatorie de la 1 august în locurile aglomerate, între orele 18.00-24.00, aceasta urmând a fi purtată şi în spaţii deschise, unde se formează aglomerări, cum sunt pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroanele gărilor şi curţile bisericilor.

  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu a discutat programul teraselor, a arătat prefectul, afirmând că această măsură se aplică în unităţile administrativ-teritoriale care prezintă un număr mare de infectări în această perioadă şi un risc mare de transmitere din punct de vedere epidemiologix, iar la nivelul judeţului Constanţa astăzi sunt 27 de cazuri de îmbolnăvire, în scădere faţă de ziua precedentă.

  “Pentru zonele de promenadă care se află în judeţul Constanţa în toate staţiunile turistice de interes naţional, şi vorbim de zonele tradiţionale unde se creează aglomerări în staţiuni precum Eforie, Mamaia şi celelalte staţiuni turistice din judeţ, obligativitatea purtării măştilor de protecţie în intervalul orar 18-24”, a arătat prefectul.

  El a arătat că decizia a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP de risc de transmitere a virusului Covid şi în urma unei adrese primite din partea IPJ Constanţa în ceea ce priveşte valorile de trafic şi fluxul de persoane în aceste intervale orare.

  “Obligativitatea purtării măştii se introduce cu data de 1 august. Până la 1 august, atât noi la nivelul Instituţiei Prefectului şi cu ajutorul mass-media vom transmite acest mesaj către turişti, către constănţeni în aşa fel încât această măsură să nu îi ia prin surprindere”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

  El a precizat că o altă măsură luată în şedinţa CJSU se referă la obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise unde se formează aglomerări.

  “Se introduce obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise, în care se formează aglomerări, în spaţii deschise în care între persoane nu se poate respecta distanţa de doi metri. Vorbim despre pieţe, oboare, târguri, curţile exterioare locaşelor de cult, peroanele gărilor, staţiile de autobuz, sunt mai multe introduse, toate acestea le vom face publice prin hotărârea de Comitet de Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a mai afirmat prefectul Constanţei.

  De asemenea, membrii CJSU au mai votat completarea spaţiilor de internare pentru pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19 cu 36 de locuri la Spitalul Municipal Mangalia şi suplimentarea spaţiilor de carantină.

  De la începutul pandemiei în judeţul Constanţa au fost confirmate peste 900 de persoane cu Covid-19.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1143)

  Tematic

  Marea lovitură se petrece sub ochii noștri: pandemia și PRIVATIZAREA mascată a sănătății
  Abuz uluitor al Poliției: șofer încătușat pentru că nu avea mască! Video șocant!
  Mască sau 100£ amendă - ORDINUL guvernului Johnson pentru britanici împotriva COVID-19
  Titularizare 2020: ce propune Orban și de ce concursul poate deveni o mascaradă
  Trump, fulminant: MASCA NU e obligatorie, ”Vreau ca oamenii să aibă o anumită libertate”!
  Știrea serii: Explicația șocantă – iată DE CE nu a purtat Iohannis masca la Bruxelles
  De joi, MASCA devine obligatorie în aer liber – deocamdată doar într-un județ
  Tagurile:
  Masca, Constanța, coronavirus


  Știrile Zilei