20:16 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  12002

  Ideea de a-ți răcori fața într-un val de căldură prin umezirea măștii de protecție, pentru a rezista mai bine în perioada de caniculă, nu este recomandabilă, spun specialiştii în domeniul sănătăţii. Ce recomandă aceştia.

  BUCUREŞTI, 31 iul – Sputnik. În timp ce în Franţa au fost emise avertizări de cod portocaliu de caniculă, Direcția Generală a Sănătății din această ţară avertizează că umezirea măştii nu este eficientă împotriva coronavirusului.

  „Nu trebuie să vă udați niciodată masca, chiar dacă acest lucru poate oferi o senzație de răcorire. Dacă masca este umedă [de la transpirație etc.], aceasta trebuie schimbată, deoarece în acest caz eficiența ei nu mai este garantată” împotriva coronavirusului, a subliniat Direcția Generală a Sănătății din Franţa, potrivit Sputnik France.

  De asemenea, AFNOR (Asociația Franceză pentru Standardizare), care certifică măștile de protecţie, sfătuieşte oamenii să nu umezească acest echipament de protecție.

  Citată într-un reportaj la postul TF1, Asociația a explicat că, „dacă le udăm, în primul rând respirăm mai greu și, mai ales, ele filtrează mult mai greu. De fapt, în special electricitatea statică a fibrelor țesăturii este cea care oprește picăturile. Dacă masca este umedă, această electricitate statică dispare, iar picăturile trec mai ușor”.

  Purtarea măștii în locuri publice este deja obligatorie în Franţa începând cu 19 iulie, având în vedere că ţara se confruntă, în toiul verii, cu o creştere a cazurilor de contaminare cu coronavirus.

  Prefecții vor putea decide, prin decret, extinderea obligativităţii de a purta masca în locurile publice deschise pentru a limita circulația coronavirusului, a anunțat pe 31 iulie ministrul Sănătății, Olivier Véran.

  Această decizie poate fi luată la nivel local, în funcție de evoluția epidemiei în fiecare teritoriu, a adăugat acesta.

  Tematic

  Trump, fulminant: MASCA NU e obligatorie, ”Vreau ca oamenii să aibă o anumită libertate”!
  Titularizare 2020: ce propune Orban și de ce concursul poate deveni o mascaradă
  Știrea serii: Explicația șocantă – iată DE CE nu a purtat Iohannis masca la Bruxelles
  De joi, MASCA devine obligatorie în aer liber – deocamdată doar într-un județ
  Lovitură pentru Litoral: masca obligatorie în județul Constanța
  Tagurile:
  mască


  Știrile Zilei