06:42 21 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.69
  • USD16.63
  • RUB0.22
  • RON4.05
  • UAH0.59
    SĂNĂTATE
    Sa primesc un link scurt
    244640

    Colesterolul este esențial pentru organism, dar doar într-o „calitate bună”. Excesul este dăunător sănătății, iar riscul de a dezvolta boli cardiovasculare în acest caz nu trebuie neglijat. Ce recomandă un cardiolog rus.

    BUCUREŞTI, 4 aug – Sputnik. În exces, colesterolul poate înfunda arterele și poate fi responsabil pentru bolile cardiovasculare. Cardiologul Olga Moltceanova de la Centrul rus pentru medicină preventivă a făcut recomandări, într-un interviu pentru Komsomolskaya Pravda, cu privire la modalitățile de a reduce colesterolul fără a apela la medicamente.

    Pentru început, grăsimile care vaforizează colesterolul trebuie consumate în cantități rezonabile. „De exemplu, puteți mânca un ou, 12 grame de unt sau 80 de grame de ficat de vițel”, a spus ea.

    În plus, este important să evităm colesterolul „rău”, fără a renunţa la toate grăsimile fără excepție. De asemenea, Olga Moltceanova recomandă să înlocuim untul cu ulei de semințe de in și să ne îmbogățim meniurile cu ulei de ficat de cod, care ia parte la metabolismul colesterolului, contribuind la utilizarea lui în sânge și la canalizarea acestuia în organele și țesuturile care au nevoie de el, inclusiv în creier.

    Ovăz, usturoi și ouă

    De asemenea, este posibilă scăderea nivelului de colesterol dacă vom consuma tărâțe de ovăz și terci de ovăz, precum și mere, citrice și usturoi.

    De asemenea, carnea de organe conține mult colesterol și nu ar trebui consumată în cantitate mare. În ceea ce privește ouăle, acestea conțin lecitină, care ajută colesterolul să nu rămână în sânge, acest lucru fiind periculos pentru vase, a mai spus specialista, potrivit Sputnik France

    Tematic

    Planta primăverii care te fereşte de viruşi – de ce trebuie consumată
    Cele șapte alimente care nu trebuie consumate niciodată seara
    Cât de periculoase sunt dietele bogate în proteine
    Avertizarea specialiştilor:De ce consumul frecvent de ouă dăunează sănătăţii - recomandări
    Şapte alimente-minune care încetinesc îmbătrânirea. Se găsesc în orice bucătărie
    Dezvăluire surprinzătoare: sucurile de fructe 100% naturale cresc riscul de cancer
    O femeie 107 de ani a învins cu ușurință COVID-19. Cum i-a reușit

    Știrile Zilei