00:41 24 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.47
 • USD17.19
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  14320

  Deși binevenită, vacanța nu este lipsită de pericole, iar unele dintre ele ne pot pune sănătatea în pericol. Iată de ce trebuie să respectăm cu mare atenție câteva sfaturi oferite de medici.

  BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Vacanța este importantă pentru fiecare dintre noi, ca să ne ajute să ne încărcăm bateriile și să ne refacem forțele psihice.

  Trebuie să avem grijă, însă, la sănătate, fiindcă, pe lângă evitarea situațiilor în care ne-am putea infecta cu noul coronavirus trebuie să evităm și alimentele alterate care pot duce la toxiinfecții alimentare.

  Una din regulile de bază o reprezintă spălarea cu apă și săpun a mâinilor.

  Medicul Ruxandra Constantina, specialist în medicină de familie, medicină generală și apifitoterapie a vorbit despre toxiinfecțiile alimentare, afecțiuni digestive acute des diagnosticate în sezonul estival.

  Simptomele sunt colici abdominale, diaree, vomă, febră, iar în cazuri grave, în special la copiii mici și la bătrâni se poate produce deshidratarea și alterarea stării generale. Prin urmare, ei necesită tratament de urgență.

  Medicul atrage atenția că factorii favorizanți sunt consumul alimentelor rapid alterabile, în special a celor care au în compoziție carne tocată, ouă, creme de brânză, maioneză, care sunt depozitate în condiții neadecvate.

  De asemenea, nu trebuie să consumăm fructe și legume nespălate, apă contaminată, pește sau ouă insuficient preparate termic.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Vouchere de vacanță: schimbări importante, ce valabilitate au
  Vacanță de Paște 2020 învățământ: schimbări importante
  Când este prima vacanță din anul școlar 2019-2020
  Vacanță de iarnă elevi și preșcolari: când se reiau cursurile, premieră
  Elevii revin din vacanță: cum vor fi continuate cursurile
  Tagurile:
  Pericol, Vacanță, medici

  Știrile Zilei