07:20 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1238)
  30833

  Și premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat o precomandă importantă de doze de vaccin anti Covid 19 pentru Ungaria

  BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. O importantă informație vine de Ministerul Sănătății – ”România a solicitat UE 10 milioane de doze de vaccin anti Covid 19”, transmite ”Ziarul Financiar”.

  Sursa citată arată că Ministrul Sănătăţii a anunţat că a cerut oficialilor Uniunii Europene această cantitate ”în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă”.

  Desigur, nu se poate specifica deocamdată despre care vaccin este vorba, pentru că la ora actuală sunt în testări 26 de vaccinuri, de la diverși producători. De asemenea, trebuie precizat că un tratament poate însemna administrarea mai multor doze de vaccin.

  În privința asigurării furnizării, ministrul Nelu Tătaru a explicat că România poate avea acces la acest vaccin ”printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană”.

  Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat la rândul său o ”precomandă de 5 milioane de doze de vaccin anti Covid 19”.

  ”Orban a explicat că această precomandă este un fel de asigurare că sistemul sanitar va reuşi să facă faţă mult mai bine unui al doilea val al pandemiei”, consemnează ”Ziarul Financiar”

  De menționat că, ieri, Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate a declarat că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului 2020.

  ”Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor”, a declarat Kyriakides.

  Comisarul european a subliniat însă că ”Un vaccin nu ar rezolva toate problemele dintr-o dată, dar ar permite revenirea treptată la normalitate odată cu vaccinarea unei "mase critice de cetăţeni, în special a celor din grupurile de risc”.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1238)
  Tagurile:
  Nelu Tătaru, România, coronavirus, vaccin

  Știrile Zilei