16:10 28 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.86
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.60
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  215 0 0

  Care sunt simptomele care indică o tulburare nervoasă la copii? Un cercetător de la Academia Rusă pentru Educație a vorbit, în cadrul unei conferinţe, despre semnele care pot indica faptul că un copil trebuie dus la psiholog de către părinţi.

  BUCUREŞTI, 12 aug – Sputnik. Tulburări de somn, reacții inadecvate la situațiile de zi cu zi, mișcări obsesive, toate aceste simptome pot reflecta probleme neurologice la un copil, a declarat Mariana Bezroukikh, academician la Academia Rusă pentru Educație, cercetător șef la Institutul de Fiziologie a Dezvoltării, în timpul conferinței „Noul an școlar în vremea pandemiei: procesul de adaptare”.

  „Tulburările de somn sunt unul dintre simptomele care indică o reacţie toxică la stres”, a spus academicianul, adăugând că, dacă cel mic începe să plângă fără motiv și exagerează un lucru neînsemnat, fără a putea să se calmeze, atunci trebuie apelat la ajutorul unui specialist. De asemenea, părinţii trebuie să recurgă la această soluţie şi dacă cel mic „se plânge de dureri de cap, dureri abdominale, dureri spasmodice” sau „face mișcări obsesive”, a continuat specialista, citată de Sputnik France

  Printre semnele care apar la copiii „cu tulburări nervoase” se numără contracțiile, ticurile și faptul că îşi frânge mâinile.

  Specialista a mai menționat că, cel mai adesea, aceste simptome apar la copii doar într-o situație stresantă. Potrivit acesteia, stresul prin care trece un copil îi poate agrava bolile cronice deja existente.

  Masuri preventive

  Mariana Bezroukikh a subliniat că este important ca părinţii să nu înceapă un tratament pentru copii fără a consulta un medic, deoarece toate sedativele pot „avea o reacție paradoxală”.

  Pentru a preveni debutul stresului la copilul lor, părinții pot lua măsuri preventive precum stabilirea unei rutine zilnice, monitorizarea alimentaţiei și implicarea copilului în activităţi fizice regulate, a mai recomandat ea.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Soldații americani au împușcat doi civili în Siria, inclusiv un copil - surse
  Părinți, arătați-le profesorilor cum se educă un copil: a venit vacanța!
  Inundații în Evia - Grecia: cel puțin șapte morți, printre care și un copil
  Copil de 4 ani, în atenția medicilor: suspect de coronavirus
  Împuşcături în Londra: Trei adulți şi un copil răniți - VIDEO
  Românii din Germania, măsură anunţată: bonusuri pentru familii - 300 de euro / copil
  Tagurile:
  psiholog, Copil

  Știrile Zilei