05:15 24 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.47
 • USD17.19
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  21380

  În condițiile în care se proclamă o adevărată bătălie cu rețele de trafic de persoane, iată cum însuși ministrul de Interne nu susține activitatea unei Comisii care vrea să afle adevărul

  BUCUREȘTI, 25 aug – Sputnik. Așa cum am anunțat, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost invitat azi la Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat la muncă în Germania în plină stare de urgență.

  Deși inițial a acceptat invitația, azi a transmis că nu se poate prezenta din cauza programului încărcat.

  Această motivare a fost transmisă chiar de preşedintele Comisiei de anchetă, senatorul PSD Radu Oprea, care a vorbit și de o deplasare în ţară a ministrului.

  De asemenea, Radu Oprea a precizat că următoarea invitaţie la audieri pentru Marcel Vela este pentru marţi, 1 septembrie, dată la care va fi chemat şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, transmite Agerpres

  ”Eu îl rog pe domnul ministru Vela să vină în faţa Comisiei de anchetă, să vină să răspundă întrebărilor deputaţilor şi senatorilor pentru că aşa este corect”, a declarat Oprea. ”Trebuie să răspundă, cu certitudine, unor întrebări care până astăzi nu au primit răspuns, cum ar fi de exemplu - de ce în Ordonanţa Militară 7 a apărut articolul 10 care a dat dreptul curselor charter să fie operate pe aeroporturile din ţară?”.

  Senatorul PSD a încercat o ironie – ”Cred că nu trebuie să fie speriat, nu are de ce să se teamă să vină în faţa Comisiei de anchetă şi să răspundă unor întrebări care frământă opinia publică din România”.

  Reamintim, Comisia ”Sparanghelul” are un obiectiv foarte important – și anume descifrarea misterului plecării a 2.000 de cetăţeni români, în noaptea de 8 spre 9 aprilie, inclusiv din localităţi aflate în carantină ”cu strictă supraveghere militară”, și îmbarcarea în Aeroportul Internaţional ''Avram Iancu'' din Cluj-Napoca.

  Este vorba de rețele care au permis această deplasare, în condiţiile în care Ordonanţa Militară nr. 2 interzicea deplasările persoanelor fizice, cu excepții în care nu se încadrau lucrătorii care mergeau la cules de sparanghel în Germania.

  Deci, în condițiile în care se proclamă o adevărată bătălie cu rețele de trafic de persoane, iată cum însuși ministrul de Interne nu susține activitatea unei Comisii care vrea să afle adevărul într-un caz apropiat de așa ceva – dacă nu cumva chiar legat de așa ceva.

   

  Tematic

  Germania, reguli noi: 7 județe din România, pe lista ”zonelor de risc”
  Atenție români! Peste 1000 de cazuri de infectare în Germania în ultimele 24 de ore
  Românii din Germania, veste bună: se majorează din nou alocaţia pentru copii
  Firmă din Germania cu sute de angajați români, în carantină
  Știrea nopții: Germania a declarat NOI ZONE de RISC în România – ce se IMPUNE românilor
  Români în Germania: schimbări importante pentru muncitorii români –ministrul Muncii german
  Sute de români din Germania, exploataţi crunt şi lăsaţi fără buletine
  Românii din Germania: data când va începe programul de imunizare împotriva Covid-19
  Românii se îmbolnăvesc cu sutele în Germania
  Românii din Germania: domeniile cu cele mai multe oferte de joburi şi salariile oferite
  Tagurile:
  Marcel vela

  Știrile Zilei