13:30 20 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  180801

  Ministrul Sănătății a făcut câteva precizări foarte importante în contextul începerii noului an școlar referitoare la adeverința medicală pe care elevii trebuie să o prezinte când revin în colectivitate, dar și la profesori.

  BUCUREȘTI, 11 sept – Sputnik. Medicii de familie au la dispoziție mai mult timp pentru eliberarea adeverințelor de revenire în colectivitate pentru elevi.

  Anunțul a fost făcut de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, care a precizat că adeverința de revenire în colectivitate se va prezenta și pe parcursul primei săptămâni de școală, astfel încât medicii de familie să aibă posibilitatea să poată consulta și evalua toți copiii.

  Ministrul Sănătății a subliniat că, în acest moment este sigur că tot ce prezintă patologie cronică va primi o recomandare de la medicul de familie sau medicul curant, atestând această patologie cronică care poate beneficia de învăţământ online, deci nu va merge la şcoală. Adeverinţa sau avizul epidemiologic se dă doar atunci când lipseşte trei zile de la şcoală dintr-o cauză medicală.

  ”Acea adeverinţă de revenire în colectivitate care se dă la începutul fiecărui ciclu se va prezenta, dar se va prezenta şi pe parcursul primei săptămâni de şcoală pentru a da posibilitatea medicilor de familie să poată consulta şi evalua toţi copiii”, a spus Tătaru.

  Mai mult decât atât, demnitarul a subliniat că statusul fiecărei persoane se poate modifica de la o zi la alta, de aceea va fi în școli acel triaj observaţional în fiecare dimineaţă, completat la nevoie de un triaj epidemiologic.
  În ceea ce privește profesorii care sunt în vârstă sau prezintă anumite comorbidități, Nelu Tătaru a precizat că aceștia vor putea solicita să își desfășoare activitatea online, la fel cum copiii care au părinți sau rude vârstnice ori cu comorbidități să poată desfășura activitatea online.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Știrile Zilei

  • Grupul de Comunicare Strategică informează că, în ultimele 24 de ore, 1.231 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus şi alte 33 au murit, numărul total al deceselor ajungând la 4.435. Care este situaţia pe fiecare judeţ.

   23
  • Marea Britanie introduce noi măsuri drastice pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, în contextul creşterii numărului de cazuri. Persoanele care încalcă regulile riscă o amendă uriaşă, de 10.000 de lire sterline.

   593
  • Город

   După un episod de vreme rece, meteorologii anunţă că, în următoarele zile, vremea se schimbă din nou. Astfel, vom avea parte iar de temperaturi de vară în ultima decadă a lunii septembrie. Unde va fi cel mai cald.

   120