08:04 27 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1229)
  11722

  Suspendate pe 9 septembrie după apariția unei reacții adverse la un pacient, studiile clinice ale vaccinului experimental AstraZeneca contra Covid-19 au fost reluate, a anunțat grupul farmaceutic britanic pe 12 septembrie.

  CHIȘINĂU, 12 sept - Sputnik. Medicines Health Regulatory Authority (MHRA) a dat undă verde grupului farmaceutic britanic AstraZeneca pentru a relua studiile clinice ale vaccinului său contra Covid-19.

  „Studiile clinice ale vaccinului contra coronavirusului efectuate de AstraZeneca și Oxford s-au reluat în Marea Britanie după ce Autoritatea de reglementare a medicamentelor a confirmat că este sigur să se facă acest lucru”, se arată într-un comunicat de presă.

  O reacție „inexplicabilă” la un pacient

  Grupul farmaceutic britanic AstraZeneca a anunțat că a suspendat studiile clinice ale vaccinului său împotriva Covid-19 după apariția unei „boli potențial inexplicabile” la un participant la testare. Aceasta este prima suspendare cunoscută a studiilor clinice pentru un vaccin de investigație împotriva Covid-19.

  Într-un interviu pentru Sputnik, imunologul israelian Yackov Berkun a anunțat că această reacție adversă dezvoltată este mielita transversă. El nu a exclus că această boală s-ar fi putut dezvolta independent de vaccin.

  AstraZeneca este partenerul industrial al Universității din Oxford din Marea Britanie, iar vaccinul lor este testat pe zeci de mii de voluntari din Marea Britanie, Brazilia, Africa de Sud și, începând cu 31 august, în SUA, în ceea ce se numește faza a 3-a a studiilor, ultima care verifică siguranța și eficacitatea.

  Laboratorul prevânduse deja sute de milioane de doze în mai multe țări, în cazul în care vaccinul său se dovedea eficient.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1229)
  Tagurile:
  coronavirus, vaccin

  Știrile Zilei