05:37 27 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  6302

  Șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara spune că România nu este departe de situația Italiei, unde bolnavii de coronavirus nu mai aveau loc în spitale și mureau acasă.

  BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. România înregistrează tot mai multe cazuri de noi îmbolnăviri cu coronavirus. Potrivit informațiilor transmise astăzi de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

  Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara spune că situația României nu este deloc una bună și a comparat-o cu cea a Italiei.

  Potrivit medicului, dacă vor mai crește cazurile grave de coronavirus, bolnavii ar putea muri acasă, așa cum s-a întâmplat în Italia, pentru că secțiile de Terapie Intensivă sunt deja pline.

  "Secţiile de ATI deja sunt pline, nu ştiu ce vom face dacă cazurile severe nu vor mai avea loc de internat. Atunci, probabil vom fi în situaţia Italiei de acum şase luni, a Franţei, când pacienţii nu mai aveau unde să fie internaţi şi mureau la domiciliu", a atenţionat medicul Virgil Musta.

  În opinia sa, unica metodă de a evita îmbolnăvirea este respectarea cu strictețe a regulilor. Musta și-a exprimat speranța ca măcar în al 12-lea ceas, oamenii vor înțelege că trebuie să respecte cele trei reguli ”de aur”. Este vorba despre distanțarea fizică, despre purtarea măștii și igiena mâinilor.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Medic, explicații înainte de începerea școlii: ce copii trebuie să învețe online
  Medic de la Urgențe, semnal de alarmă: renunțați să faceți asta
  Părinții și educatoarele trebuie să știe! Medic, explicații despre răceală și COVID-19
  Cele mai importante vitamine recomandate toamna – medic rus
  COVID-19: învățătoare stigmatizată, medic renumit, detalii cutremurătoare
  Tagurile:
  Virgil Musta, Medic

  Știrile Zilei