09:19 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (202)
  26160

  Centrul Gamaleia, care a produs primul vaccin din lume împotriva COVID-19 se arată dispus să-l ajute pe Donald Trump și soția lui, care au fost testați pozitiv cu coronavirus.

  BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Aleksandr Gințburg, directorul centrului Gamaleia, care a creat primul vaccin împotriva COVID-19, a declarat agenției RIA Novosti că instituția este dispusă să-l ajute pe președintele SUA, Donald Trump, în cazul în care va există o solicitare oficială, adresată autorităților ruse.

  Anterior, Trump a anunțat că el și prima doamnă, Melania Trump, au fost testați pozitiv cu coronavirus. Medicul președintelui SUA, Sean Conley, a declarat că președintele și soția lui se simt bine și consideră că acesta își va îndeplini în continuare atribuțiile de șef al statului, “fără niciun fel de probleme”.

  “Cred că în cazul în care se va adresa oficial autorităților ruse, atunci îl vom putea ajuta”, a adăugat Ghințburg.

  Autorii vaccinului rusesc Sputnik V sfătuiesc colegii președintelui american Donald Trump să se vaccineze cu preparatul rusesc.

  “Cred că se vor descurca cu președintele lor. Dă, Doamne, să fie totul bine. Ar fi fost bine dacă se vaccina (cu Sputnik V), apropo!”, a spus Ghințburg.

  La remarca de precizare, că Trump deja a fost testat pozitiv, expertul a atras atenția și asupra altor reprezentanți ai puterii din SUA, în special vicepreședintele.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (202)

  Tematic

  Medicii SUA, interesați de vaccinul rusesc împotriva COVID-19
  Rusia: A fost eliberat un patent pentru cel de-al doilea vaccin anti-COVID-19
  Majoritatea americanilor nu vor să facă vaccinul Covid-19
  Donald și Melania Trump - testați pozitiv la coronavirus
  Tagurile:
  coronavirus, SUA, Donald Trump

  Știrile Zilei