20:20 24 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.30
 • USD17.53
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.63
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  27110

  Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus și a atras atenția că, dacă numărul persoanelor infectate va depăși 2700, acest lucru va duce la o criză sanitară.

  BUCUREȘTI, 3 oct – Sputnik. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, este de părere că acum nu se mai poate vorbi despre o evoluție certă a pandemiei de coronavius. Cel mult, se poate vorbi despre supoziții care au la bază experiența celor care s-au mai confruntat cu pandemii, însă nu de acest calibru.

  În opinia lui Alexandru Rafila, numărul de infectări cu noul coronavirus se va stabiliza undeva la 2500- 2700 de cazuri zilnic. Orice depășire a acestor valori ar avea un impact devastator asupra sistemului sanitar din România.  

  ”Cine crede că e simplu, nu e simplu deloc. Gândiți-vă, de exemplu, la logistica transportului a 500 de pacienți o dată, de acasă la spitalele din București, cu ambulanțe, care trebuie duși la spital, unii aduși înapoi, ambulanțele așteaptă la spitale… Sunt foarte multe lucruri care sunt complicate”, a declarat Rafila.

  Potrivit reprezentantului României la OMS, autoritățile medicale trebuie să își schimbe modul de acțiune. Astfel, cazurile ușoare sau asimptomatice trebuie tratate la domiciliu, dar cazurile trebuie neapărat monitorizate. 

  Tagurile:
  Alexandru Rafila, România, sănătate, Criză

  Știrile Zilei