19:31 05 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.28
 • RUB0.23
 • RON4.30
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  28203

  Ministrul Sănătății face apel la părinții din România, încurajându-i să colaboreze cu autoritățile medicale și medicii de familie în scopul accelerării imunizării copiilor în cadrul Programului Național de Vaccinare.

  BUCUREȘTI, 6 oct – Sputnik. Nelu Tătaru, ministrul român al Sănătății, spune că există o serie de boli infecțioase pentru care sunt soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS-CoV-2 și este important să le utilizăm ca să asigurăm sănătatea copiilor.

  Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că instituția deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.

  Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielita și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%, informează ms.ro.

  Aceasta vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 si 6 ani astfel încât copii sa fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare.

  Conform datelor din luna august 2020, vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, în condițiile în care România nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă.

  Ministerul Sănătății recomandă tuturor părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.

  Tagurile:
  școală, elevi, Părinți, Nelu Tătaru

  Știrile Zilei