19:57 05 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.28
 • RUB0.23
 • RON4.30
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  36 0 0

  Mihai Cârstoveanu spune că, în ultimul an, 30 de copii au murit la Spitalul ”Marie Curie”, pentru că unitatea nu dispune de aparatură și de specialiști care ar fi putut salva viața micuților.

  BUCUREȘTI, 13 oct – Sputnik. Un medic român trage un puternic semnal de alarmă și afirmă că, în cel mai mare spital pediatric din România, copiii mor din pricina lipsei de aparatură și a specialiștilor.

  Mihai Cârstoveanu a precizat că, în ultimul an, din cauza lipsei aparaturii și a specialiștilor, și-au pierdut viața 30 de copii. Acesta susține că statul român nu cumpără aparatură sau medicamente și nici nu angajează specialiști.

  ”Au murit 30 de copii pentru că stau pe listele de aşteptare. Sumele alocate pentru acţiunile prioritare scad de la an la an, deşi memoriile sunt tot mai importante în acest mod. Atenţia pentru pediatre, în ţara aceasta, nu are nicio legătură cu ceea ce înseamnă adulţii. Anul acesta, şi mai trist, înţelegem ce înseamnă pandemia, toţi avem cunoscuţi, prieteni bolnavi, însă aceste atitudini discreţionare sunt convins că ne vor costa pe termen lung”, a declarat medicul Cârstoveanu.

  Săptămâna trecută, a explicat medicul, un copil, cu o afecțiune foarte gravă, a fost operat. Acesta trebuia să iasă pe circulație extracorporeală, aceasta fiind o metodă complexă care permite substituirea, pentru o anumită perioadă de timp, a funcțiilor inimii și ale plămânilor.

  Medicul spune că tot ceea ce înseamnă această circulație extracorporeală s-a făcut pe caiet, fiindcă nu sunt bani.

  Una dintre marile probleme ale spitalului, nerezolvată de mai bine de un an este lipsa unui specialist în medicația copiilor. Acesta a subliniat importanța prezenței unui farmacist clinician în spital care să verifice întotdeauna ce scriu medicii pentru că pot apărea erori de medicație.

  Tematic

  Bill Gates, tranșant: Doar vaccinul ne scapă de COVID - 19
  Covid - 19 în România, 12 octombrie: număr de infectări în 24 de ore
  Pericol la Vatican: patru persoane, infectate cu Covid 19
  Covid – 19 lovește în plin Comisia Europeană
  Nou studiu: Cât de mult poate supravieţui Covid - 19 pe bani
  Tagurile:
  Copii, COVID-19

  Știrile Zilei