20:15 05 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.28
 • RUB0.23
 • RON4.30
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  33220

  Un studiu realizat de oameni de știință americani, care au dezvoltat un nou test mai precis pentru identificarea anticorpilor, a dezvăluit cât timp se menţine imunitatea formată după vindecarea de Covid-19.

  BUCUREŞTI, 15 oct – Sputnik. Oamenii de știință americani de la Universitatea din Arizona au confirmat că imunitatea dezvoltată după infectarea cu coronavirus se păstrează timp de câteva luni, informează revista Immunity.

  European Parliament
  © Sputnik / Алексей Витвицкий

  Cercetătorii au studiat formarea anticorpilor la aproape 6.000 de persoane. Atunci când virusul atacă mai întâi celulele, sistemul imunitar mobilizează celulele plasmatice care produc anticorpi pentru a combate imediat virusul. După un timp, celulele sistemului imunitar par să ofere imunitate prelungită.

  Oamenii de știință au dezvoltat un test pentru identificarea anticorpilor care sunt legați de două zone diferite ale proteinei S: S1 și S2. Majoritatea testelor vizează doar S1, zona legării receptorilor, în timp ce în acest studiu rezultatele testelor au fost pozitive dacă pacienții au avut anticorpi pentru fiecare zonă.

  Oamenii de știință au ajuns la concluzia că imunitatea la coronavirus se menţine timp de cinci până la șapte luni sau mai mult.

  În plus, cei care s-au îmbolnăvit de SARS în 2003 sunt încă imuni la agentul său patogen, mai spun cercetătorii.

  Tematic

  Covid 19 lovește dur în Parlamentul European
  INSP: Testare gratuită pentru COVID-19 - cine se încadrează
  Numărul de cazuri COVID în România pe 15 octombrie
  Tagurile:
  COVID-19

  Știrile Zilei