12:38 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  4221

  Toate spitalele din România trebuie să aloce 10% din capacitatea de terapie intensivă și 15% din celelalte locuri pentru cazurile de infectări cu SARS-CoV-2, a precizat Nelu Tătaru.

  BUCUREȘTI, 15 oct – Sputnik. Ministrul Sănătății a precizat că a cerut la nivel național la spitalele de fază III, județene și municipale, care nu intră în tratamentul pacienților cu SARS-CoV-2, să aloce 10% din capacitatea de terapie intensivă și 15% din celelalte locuri.

  ”Toate spitalele vor avea o rezervă şi în funcţie de evoluţia fiecărui judeţ în parte, vor fi folosite. 10% pentru terapie intensivă şi 15% pentru cazuri totale (COVID, nota Georgiana Arsene)”, a afirmat ministrul Tătaru.

  Referitor la situația îngrijorătoare din București, acolo unde ne apropiem de 3 infectări la mia de locuitori, Tătaru a precizat că suntem într-un moment în care avem o transmitere comunitară accentuată în 11 județe și în Capitală.

  Demnitarul a subliniat că rămâne ca evaluarea anchetelor să dea și măsura izolării, a carantinării și în următoarele 10-14 zile vom vedea dacă aceste măsuri restrictive luate vor duce la o scădere a numărului de cazuri noi prin scăderea transmiterii.

  Tătaru a precizat că această pandemie nu se tranșează în spital, ci prin respectarea unor reguli de către fiecare dintre noi. Demnitarul a adăugat că au fost controale inclusiv în ministere, spitale şi în Direcțiile de Sănătate Publică, pentru că au fost focare şi în spitale şi DSP-uri.

  Concluzia este că regula trebuie să fie una pentru toţi. Mai exact, vorbim de precauţie, purtarea măştii, distanţarea fizică dintre persoane.
  El a mai explicat că rata de infectare în Bucureşti era sub 3 la mia de locuitori şi că dacă vor fi scoase focarele, va rămâne în continuare sub acest prag, însă trebuie ca oamenii să respecte regulile şi precauţia pentru ca transmiterea comunitară să fie stopată.

  Tematic

  Germania, COVID-19: noile restricţii dure adoptate
  Numărul de cazuri COVID în România pe 15 octombrie
  Covid 19 lovește dur în Parlamentul European
  Tagurile:
  Spitale, COVID-19

  Știrile Zilei