12:37 30 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.94
 • USD17.04
 • RUB0.21
 • RON4.09
 • UAH0.60
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  6540

  Dr. Radu Țincu, medic primar Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca din București spune că preluarea cazurilor COVID-19 de toate spitalele din România, așa cum s-a vehiculat recent, nu este o idee bună. Cum argumentează.

  BUCUREȘTI, 16 oct – Sputnik. Sistemul sanitar din România poate ajunge la blocaj – iată avertismentul pe care îl dă medicul Radu Țincu, de la Spitalul Floreasca din Capitală.

  Acesta spune că răspândirea pacienților COVID în toate secțiile de reanimare nu este o soluție, în acest fel contaminându-se aproape toţi medicii și pacienții.

  Din păcate, situația din spitale este din ce în ce mai gravă, iar la Secțiile de Anestezie Terapie Intensivă se resimte cel mai mult.

  Medicul este de părere că, în câteva zile, se va depăși capacitatea de 1040 de paturi destinate pacienților COVID-19.

  ”Văd că se vehiculează în spațiul public ideea distribuției pacienților cu coronavirus în celelalte spitale, văd că se pregătește o capacitate de 10% din fiecare spital pentru pacienții cu coronavirus. Consider că această politică va distruge sistemul medical printr-o contaminare masivă a spitalelor”, opinează medicul Țincu.

  Acesta consideră că pacienții infectați ar trebui să fie cantonați în aceeași unitate sanitară, să nu fie distribuiți prin toate spitalele țării, astfel încât să ne asigurăm că sistemul medical nu va fi contaminat în curs de câteva săptămâni.

  Mai mult decât atât, o îmbolnăvire a cadrelor medicale va adânci criza sanitară. Bolnavii răspândiți în toate spitalele vor contamina alți pacienți.

  ”Din punctul meu de vedere, o astfel de politică va bloca în câteva săptămâni sistemul de sănătate publică", a punctat medicul.

  Metoda răspândirii pacienților funcționează în alte țări, însă în România sistemul diferă foarte mult.

  În Germania toate spitalele au preluat COVID, pentru că secțiile de terapie intensivă au rezervă de un pat sau maximum două paturi. Astfel, infrastructura le-a permis o astfel de abordare.

  Din păcate, situația din România este total diferită și suprapunerea politicii din alte țări în România este o eroare, consideră sursa citată.

  Soluţia ar fi ca spitalele suport-COVID "să fie transformate în continuare în totalitate în spitale COVID", pentru a nu bloca sistemul.

  Tematic

  Medic dezvăluie: probleme în cel mai mare spital de copii
  De ce fac tinerii forme grave de COVID? Medic, explicații
  Cum diferențiem gripa de coronavirus - explicația unui medic
  Tagurile:
  Sănătate, Avertisment, Medic

  Știrile Zilei