11:46 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1318)
  1231141

  Un studiu recent publicat de Observatorul Român de Sănătate dezvăluie o situaţie revoltătoare: nivelul total al spitalizărilor la nivel național a scăzut drastic în perioada martie–august 2020. Reacţia medicului Monica Pop.

  BUCUREŞTI, 17 oct – Sputnik. Într-o postare pe Facebook, medicul Monica Pop, managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din Bucureşti, a scris un mesaj dur la adresa autorităţilor pentru modul cum gestionează epidemia.

  © Sputnik / Алексей Витвицкий

  Medicul consideră că o măsură discriminatorie este tratarea cu prioritate a cazurilor de infectare cu COVID-19, în detrimentul bolnavilor cu alte afecțiuni, mulţi dintre aceştia fiind grav bolnavi.

  „Cine are dreptul să hotărască prioritatea pentru bolnavii COVID în fața celorlalți, unii cu boli grave, și să-i condamne la moarte?! Toți au același drept la sănătate! Prin Constituție! (...) 85% din bolnavii COVID s-au vindecat, mulți chiar și fără a fi necesar vreun tratament! Doar supraveghere! Pe când pacienții cu boli grave își pierd sigur viața în lipsa tratamentului adecvat pentru bolile respective”, a scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

  Ea a mai scris că la asistenţă medicală trebuie să aibă prioritate orice om bolnav, nu doar cei infectaţi cu coronavirus. Altfel, avertizează medicul, „vor muri mult mai mulți decât cei cu COVID”. Sunt deja destui pacienţi care au murit, iar starea altora s-a agravat, deoarece nu au fost primiţi la timp în spital pentru tratament.

  „Se impun consultații și tratamente pentru orice pacient! Cu efort susținut pentru a se evita contaminarea. Să nu mai moară nimeni din lipsa actului medical! În acest sens, trebuie îndreptată strategia de sănătate, așa greu cum e!”, a subliniat medicul Pop.

  Ceea ce spune medicul Monica Pop este confirmat de datele unui studiu publicat recent de Observatorul Român de Sănătate, care arată că, la nivel național, numărul internărilor s-a prăbușit dramatic începând cu aprilie 2020, când s-au înregistrat cu 70% mai puține spitalizări decât în perioada similară a anului trecut.

  În perioada martie–august 2020, numărul de spitalizări a fost cu 48% mai puține decât în perioada similară din 2019.

  Potrivit studiului, 51% dintre bolnavii cronici chestionați consideră că pandemia de COVID-19 a avut un impact negativ asupra calității îngrijirilor medicale primite. De asemenea, 82% dintre medicii de familie chestionați au răspuns că pandemia a avut un efect negativ asupra accesului bolnavilor cronici la serviciile medicale.

  Evoluția spitalizări în România
  Evoluția spitalizări în România
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1318)

  Tematic

  Twitter nu va mai bloca postările despre fiul lui Biden
  „Dezastru” în Germania: record - 7.300 infectări în 24 ore
  Patinatoare rusă face istorie - săritură record - VIDEO
  MAE al Germaniei a reacționat la îndemnurile de a bloca Nord Stream - 2
  Coronavirus în România: noul bilanţ privind infectările
  Un nou focar de coronavirus la PSG!
  Tagurile:
  spital, coronavirus

  Știrile Zilei