12:34 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (250)
  581231

  Traian Băsescu consideră că statul român trebuie să solicite Rusiei informații despre vaccinul împotriva COVID-19 și dacă acestea vor fi pozitive, să importe preparatul dacă există stocuri disponibile.

  BUCUREȘTI, 18 oct – Sputnik. Fostul președinte român, Traian Băsescu, consideră că statul român trebuie să se adreseze de urgență Moscovei pentru a primi informații legate de eficiența vaccinului rusesc. În opinia lui, dacă concluziile vor fi pozitive, România trebuie să importe preparatele din Rusia, până la obținerea celor europene.

  Vaccinul Sputnik V
  © Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи

  “… contactarea Guvernului Federaţiei Ruse pentru a primi informaţii cu privire la eficienţa vaccinului produs în Rusia, iar, în cazul unor concluzii pozitive, importarea de vaccinuri din Rusia dacă există cantităţi disponibile, până la livrarea vaccinurilor contractate de Comisia Europeană”, a scris Băsescu într-o postare pe Facebook, în care enumeră măsurile pentru care ar trebuie să întreprindă guvernul pentru “limitarea dezastrului, pentru salvarea de vieţi omeneşti”.

  În opinia lui, “efectul lașității şi al prioritizării interesului politic în detrimentul sănătăţii şi vieţii oamenilor este că s-a ajuns la momentul dramatic în care medicii încep să fie obligaţi să decidă cine trăiește și cine moare, cine are loc la ATI și cine nu”, a mai menționat Băsescu.

  “Este un moment care trebuia evitat indiferent care ar fi fost costurile politice”, a mai adăugat acesta.
  Тема:
  Relațiile româno-ruse (250)

  Tematic

  Rusia va înregistra peste o lună cel de-al 3-lea vaccin anti-COVID-19
  Vaccinul Sputnik V: Testat pe voluntari care au peste 60 de ani
  Vaccinul rus „Sputnik V” va fi testat în India
  Tagurile:
  Rusia, Traian Băsescu

  Știrile Zilei