13:41 21 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.42
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  10310

  Reprezentanții Ministerului Sănătății informează că, astăzi, 19 octombrie 2020 sunt livrate către Direcțiile de Sănătate Publică 500.000 de doze de vaccin antigripal.

  BUCUREȘTI, 19 oct – Sputnik. Jumătate de milion de doze de vaccin antigripal au pornit spre Direcțiile de Sănătate Publică din România, anunță Ministerul Sănătății.

  Ele urmează să fie direcționate către medicii de familie pentru vaccinarea persoanelor din categoriile de risc.

  Peste 146.000 de persoane din categoriile vulnerabile s-au vaccinat până în prezent.

  Potrivit Ministerului Sănătății, numărul infecțiilor respiratorii este în creștere. Cu toate acestea, în acest sezon încă nu s-au confirmat cazuri de gripă.

  Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Campania de vaccinare a început în data de 14 septembrie 2020, iar repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți. Următoarea tranșă de 1 100 000 doze de vaccin gripal se va realiza în prima parte a lunii noiembrie, informează ms.ro.

  În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS – Organizația Mondială a Sănătății şi ECDC – Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor.

  Tematic

  Nelu Tătaru, apel de ultimă oră după recordul de infectări
  Vaccinarea copiilor: Nelu Tătaru face apel către părinți
  Nelu Tătaru - îngrijorător: sute de copii, bolnavi de COVID-19
  Ana-Maria Roman i-a făcut praf pe Arafat și Tătaru! DEMISIA!
  Știrea zilei: Tătaru schimbă esențial strategia anti-COVID!
  Tagurile:
  Nelu Tătaru

  Știrile Zilei